Çocuklar, güvenli Kadıköy'ü konuştu

Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi, ‘Güvenli Kent Kadıköy’ temasıyla yapıldı.

19 Ocak 2012 - 11:31

Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi, 10 Ocak günü Kozyatağı'ndaki Kadıköy Belediye Meclis salonunda toplandı. 55 ilköğretim okulu okul temsilcilerinin danışman öğretmenleri ile birlikte katıldıkları toplantı “Güvenli Kent Kadıköy” teması ile gerçekleştirildi.

Toplantının kolaylaştırıcılığını yapan Kadıköy Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Erdoğan Karadeniz, “Çocukların hoşlanacakları, güvenle oynayabilecekleri açık alanları var mı? Bahçe, yol, park, yeşil alanlar yeterli mi? Okul hayatı güvenli ve sağlıklı mı? Okul taşıtlarında, okula girişte, sınıfta, koridorda, okul bahçesinde, oyun ve spor alanlarında, okul çıkışlarında, kaza ve yaralanma ile sonuçlanabilecek durumlarda kendimizi güven içinde hissetmeliyiz” dedi.
Karadeniz, “Çocuklar, kentsel düzenlemeler yapılırken pek hatırlanmazlar. Sokaklarında güvenle dolaşabilecekleri çocuk dostu Kadıköy için yerel düzeyde karar alma süreçlerine çocukları da katan bir mekanizma olmalı. Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi böyle bir mekanizma işlevi üstlenmelidir” diye konuştu.
 
MİMARİDE ÇOCUK
Toplantının açılış konuşmasını yapan Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar da, “Öğrencilerimizin okullarımızda güven içinde eğitim öğretim görmesini sağlıyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dilerim” dedi.
“Güvenli Kent Kadıköy” temalı bir sunum yapan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü Hakan Boydak ise, Kadıköy'de okul çevrelerinde ve sokaklarında güvenliğin nasıl sağlandığı anlattı. İkinci sunumu yapan TMMOB Şehir Plancıları Odası'ndan Çare Olgun Çalışkan da mimari açıdan güvenli yaşamın nasıl sağlanması gerektiğine değinerek, çocuk, kent ve mimarlık ilişkilerini anlattı.
Marmara Üniversitesi İlköğretim Kulübü Başkanı Merve Ş. Akgül tarafından yapılan 3. sunumun ardından da toplantıda kaza ve yaralanma ile sonuçlanabilecek durumlar, sınıflarda aydınlanma, tuvaletlerde kağıt bulundurulması, okul ve ev çevresinde baz istasyonları gibi konular ele alındı. Toplantı sonunda öğrenciler Kadıköy Belediyesi’nin hazırladığı çevre dostu poşetleri, Kozzy Alışveriş Merkezi'nde dağıttı. Öğrenciler bir sonraki toplantıda buluşmak üzere okullarına döndüler.

ARŞİV