Çocuk Sanat Merkezi'nin yılsonu gösterisi büyüledi

Yetenekli çocuklara ücretsiz sanat eğitimi verilen Çocuk Sanat Merkezi’nin yıl sonu gösterisinde unutulmaz anlar yaşandı.

22 Haziran 2012 - 10:14
 
Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz sanat eğitimi verdiği Çocuk Sanat Merkezi’nin, 15 Haziran Cuma akşamı düzenlenen yılsonu gösterisi nefes kesti.
Bir yıl boyunca devam ettikleri müzik, dans, bale, drama ve resim kurslarından kazandıkları becerilerini Caddebostan Kültür Merkezi’nde muhteşem bir performans ile sergileyen öğrenciler, hem ailelerinden hem de salonu dolduran izleyicilerinden tam not aldılar. Kimi zaman piyano ile solo dinleti, kimi zaman da grup olarak becerilerini sahneleyen minikler, ailelerine ve izleyicilere neşeli dakikalar yaşattılar. Drama grubu öğrencilerinin sahnelediği kısa oyunlar ile bale ve dans gruplarının gösterileri ise sahnede farklı bir renk cümbüşü oluşturdu. Yaklaşık 3,5 saat süren gösteriler sonunda veliler ve izleyiciler geleceğin sanatçılarını ayakta alkışladı. 1150 öğrencinin mezun olduğu merkezde piyano eğitimi 2, keman 2, gitar ve bağlama 4, vurmalı çalgılar 2, viyolonsel 2 kişilik, dans-resim ve drama ise 14 kişilik sınıflarda yapılıyor.
 
2007 YILINDA EĞİTİM BAŞLADI
2007 yılının kasım ayında piyano, gitar, keman,
bağlama ve vurmalı çalgılar branşlarında, Caddebostan, Halis
Kurtça, Barış Manço ve 19 Mayıs Kültür Merkezi ile İnönü Meslek
Eğitim Birimi ve Barış Manço’nun evinde Kadıköylü çocuklar için
ücretsiz müzik eğitimlerine başlandı.
2008'in aralık ayında ise faaliyetler tek bir merkezde toplandı ve
Göztepe'deki 5 katlı binada Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'yle
birlikte Çocuk Sanat Merkezi 450 öğrencisiyle eğitime devam etti.
Çocuk Sanat Merkezi'nde; yaşları 5 ila 14 arasında değişen
Öğrenciler sanat eğitimi alıyor.
2009-2010 öğretim yılında bale, dans, resim, drama ve müzikte halk müziği oda korosu, viyolonsel branşları da eklenerek üç katta 1400 öğrenci ile eğitim yelpazesi genişletildi.
Merkez, 2010 yılında 2000 mevcuda ulaştı. 
Aile ve çocuklara yönelik “Çocuk ve Müzik” dinleti programlarının yapıldığı, konusunda usta sanatçıların dönemsel olarak öğrenciler ile buluştuğu, kurum eğitmenleri tarafından hazır görüldüğünde konser ve dinletilerin düzenlendiği bir merkez haline geldi. Merkeze özel kendi öğrencilerinden kurulu Kadıköy Belediyesi Yaylı Çalgılar ve Çocuk Gitar Orkestrası oluşturarak eğitimlerini farklı bir anlayışla da sergilemelerine yardımcı olunuyor. Çocuk Sanat Merkezi'nde öğrencilerin, müziği yaşantılarının bir parçası haline getirmeleri, diğer disiplinlerle koordineli olarak çok boyutlu ve çok uluslu düşünmesini sağlamaları amaçlanıyor. Temel olarak fazla çocuğun müzik eğitimi alması ve müzisyen yetiştirmekten çok sanata duyarlı, estetik duygusu gelişmiş, takım çaışması yapabilen çocukların yetiştirilmesi hedefleniyor.
Merkezde, her eğitim yılı sonunda bir etkinlikle çocuklar dinletiler ve gösteriler yapıyor, katılım belgelerini alıyorlar. Bu seneki yıl sonu etkinliği 15 Haziran Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde yapıldı.

ARŞİV