Çölyak yolculuğu Kadıköy'de bitti

Çölyak hastalığına dikkat çekmek için 11 şehri bisikletle dolaşan Hakan Pekzorlu, yolculuğunu Kadıköy’de noktaladı

19 Haziran 2015 - 13:51
Çölyak hastalığına dikkat çekmek için 11 şehri bisikletle dolaşan Hakan Pekzorlu,
yolculuğunu Kadıköy’de noktaladı
 
Erhan DEMİRTAŞ
Dünya Çölyak Günü olan 9 Mayıs’ta Ankara’dan yola çıkan aktivist Hakan Pekzorlu, bisikletiyle 11 şehir dolaşarak toplam bin 751 kilometre yol boyunca pedal çevirdi. Konya, Antalya, Denizli, Aydın, İzmir, Manisa, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Adapazarı ve İzmit’i bisikletiyle geçen Pekzorlu, çölyak hastalığına dikkat çekmek için çıktığı uzun yolculuğu 13 Haziran günü Kadıköy’de noktaladı. Selamiçeşme Özgürlük Parkı’ndaki İnteraktif Çocuk Kütüphanesi’nde düzenlen karşılama törenine çölyak hastaları ve duyarlı vatandaşlar da katıldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Oya Özden, Hakan Pekzorlu’nun çok güzel ve önemli bir çalışmaya imza attığını söyleyerek, “Çölyak hastası olmamasına rağmen bu hastalığa dikkat çekmek için çalışan Hakan Bey’e herkesin huzurunda teşekkür ediyorum” dedi. Törende konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Anayasaya göre, alerjik bir hastalığı ya da engeli olan vatandaşların önündeki engellerin devlet tarafından kaldırılması gerektiğinin altını çizerek, “Hakan Bey çok önemli bir işi başardı. Bisikletin ulaşım aracı olarak kabul edilmediği ülkemizde Hakan Pekzorlu, Anadolu’nun zorlu yollarında pedal çevirdi. Sizin şahsınızda onu kutluyorum” diye konuştu.  
“Sizi burada birlik ve beraberlik içinde görmek beni çok mutlu etti” diyen Hakan Pekzorlu, yolculuğu sırasında köylere ve kasabalara uğrayarak insanları çölyak hastalığı hakkında bilgilendirdiğini söyleyerek, “Çölyak hastalığına dikkat çekmek için yaptığım çalışmalar bununla sınırlı kalmayacak. İlerleyen zamanlarda çalışmalarımın devamı gelecek” dedi.  
Etkinlik, çocuklar için kurulan oyun parkında oynanan oyunlarla devam etti. 

ARŞİV