LGS birincisi Kadıköy’den

Kadıköylü öğrenci Tuğra Eren,2020 yılı Liselere Geçiş Sınavı’nda tüm soruları doğru yanıtlayarak tam puan aldı

30 Temmuz 2020 - 02:06

HABER: Simge Kansu/ Görkem DURUSOY

Binlerce öğrencinin beklediği Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Öğrencilerin heyecan dolu bekleyişi sona erdi. 20 Haziran’da yapılan sınavın ilk oturumuna 1 milyon 472 bin 88 öğrenci, ikinci oturumuna ise 1 milyon 472 bin 303 öğrenci katılmıştı. Bu yıl yapılan LGS sınavı, öğrencilerin çoğunlukla uzaktan eğitim ile hazırlandıkları ilk sınav olarak MEB tarihinde yerini aldı. Sınava katılan 181 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı ve LGS birincisi oldu. Ailesi ile birlikte Kadıköy’de yaşayan Tuğra Eren, tam puan alan öğrenciler arasında yer alıyor. Büyük bir başarı elde eden Tuğra Eren ve annesi Fatma Eren, duygu ve düşüncelerini Gazete Kadıköy’e anlattı.

“TAM PUAN ALMAYI BEKLEMİYORDUM”

Hasanpaşa Kandilli Koleji’nden mezun olan 14 yaşındaki Tuğra Eren, başarıya giden yolda neler yaptığından bahsetti. Eren, “İlk dönem matematik ağırlıklı olarak ortalama 300 soru çözüyordum. Pandemi sürecinde ortalama 220 soru çözmeye başladım ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı sorulara ağırlık verdim. İlk dönem her hafta 1 deneme çözüyordum, zaman ilerledikçe bu sayıyı giderek arttırdım” dedi ve sözlerine şöyle devam etti: “Pandemi sürecinde okula gidememek benim tempomu ve motivasyonumu biraz düşürdü. Bu nedenle son denemelerde normalden daha az başarılı sonuçlar aldım ve bu da moralimin bozulmasına neden oldu. Korona virüsü sürecinde açığımı öğretmenlerime soru sorarak ve bildiklerimi tekrar ederek kapattım. Sınavdan çıktığımda tam puan almayı beklemiyordum, sonrasında cevaplarımı kontrol edince bir hayli sevindim.”

“HAYÂYİMDEKİ MESLEK DOKTORLUK”

Hayâlindeki mesleğin doktorluk olduğunu belirtten Eren, “Sınav sürecinde sosyal hayatım geçen senelere göre daha azdı. Sınava girecek olan arkadaşlarıma, denemelerden aldıkları sonuçları değerlendirerek nerelerde eksikleri olduklarını ve o eksikleri öğretmenlerine sorarak kapatmalarını tavsiye ederim. Onun dışında mümkün oldukça matematiğe ağırlık vermeleri gerekiyor” ifadelerini kullandı. Son olarak ailesinin ve çevresinin sınav sürecinde kendisine fazlasıyla destek verdiğini belirten Eren, özellikle kardeşinin bu süreçte büyük fedakârlık gösterdiğini söyledi.

“AİLELERİN ÇOCUKLARINA GÜVENMELERİ GEREKİYOR”

Tuğra Eren’in annesi Fatma Eren, “Her anne babanın arzu ettiği sonuca evladımızın ulaştığını görmek bizleri ziyadesiyle sevindirdi. Anne ve baba olarak elimizden geldiğince çocuğumuzun fiziki ihtiyaçlarını karşılama ve kişisel konforunu sağlama noktasında maksimum özen gösterdik. Bizler ailesi olarak gerek televizyonu kapatarak gerek sosyalliğimizi azaltarak, kendisine ders çalışması için gerekli fiziki koşulları sağladık” şeklinde konuştu. Çocukları sınava girecek olan velilere tavsiyelerde bulunan Fatma Eren, “Ailelerin öncelikle çocuklarına güvenmelerini, çocuklarına hedef belirlemeleri gerekliliğini anlatmalarını, onlarla sürekli iletişim halinde olarak ihtiyaçlarını gidermelerini ve öğretmenleriyle sürekli iletişim halinde olmalarını tavsiye ediyorum. Sınava hazırlanan öğrenciler karışık duygular içerisinde olabiliyor. Ailelerin de bunu farkında olması ve çocuklarına anlayışla yaklaşmaları gerekiyor. Çocuğun motivasyonunu yükseltmek adına zaman zaman beraber küçük etkinlikler yapmak, sınav stresini azaltmaya yardımcı oluyor. Mümkün oldukça ders çalışma mekânlarında zaman zaman değişiklik yapmakta motivasyonu yükseltme noktasında yardımcı oluyor” dedi.


ARŞİV