Kurtarma köpeklerinin sınav başarısı

BAK Kadıköy'ün arama kurtarma köpekleri Lena, Coco ve Nyx katıldıkları son sınavlarını başarıyla geçti

21 Mart 2024 - 13:03

Kadıköy Belediyesi Kentsel Arama Kurtarma Takımı BAK Kadıköy’ün arama kurtarma köpekleri Lena, Coco ve yeni üyeleri Nyx, Uluslararası Köpek Arama ve Kurtarma Organizasyonu (IRO) ve AKUT’un birlikte düzenledikleri sınavı başarıyla geçti. Sınavda Nyx ve Lena enkaz, Coco’nun ise arazi kategorisinde yer aldı.  

LENA 

Lena, enkaz arama sınavının A kategorisinde ilk birinciliğini aldı. Türkiye’de enkaz A seviyesini geçen ilk Türk ekip olan, Lena ile BAK Kadıköy ekibinden K9 Arama Kurtarma Köpeği ve Afet Eğitmeni Cenk Tankal, bir ilke imza atmış oldu.  

COCO

Alan arama B testinde 300 üzerinden 254 puanla ikinci olan Coco ile eğitmeni Jasmine Yasemin Farr, 14-16 Haziran tarihlerinde Slovakya’da Uluslararası Kinoloji Federasyonu (FCI) tarafından düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’nın biletini cebine koydu. Coco böylece alan arama B testini geçen Türkiye’deki üç köpekten biri oldu. 

NYX

15 buçuk aylık Nyx ise katıldığı ikinci sınavı olan ve Türkiye’de ilk defa yapılan uluslararası enkaz sınavında, kurada birinci çıkarak bir ilke imza attı ve sınava katılan ilk yarışmacı oldu. 

 


ARŞİV