Koruları için koştular

Validebağ Korusu’nu korumak için mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, hafta sonu düzenlenen Maratona katılarak, Belediye Başkanı Topbaş’a tepki gösterdiler…

21 Kasım 2014 - 10:36
Validebağ Korusu’nu korumak için mücadele veren Validebağ Gönüllüleri, hafta sonu düzenlenen Maratona katılarak, Belediye Başkanı Topbaş’a tepki gösterdiler….
 
Korularının yapılaşmaya açılmaması için mücadelelerini sürdüren Validebağ Gönüllüleri, 16 Kasım Pazar günü yapılan Avrasya Maratonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ı protesto ettiler.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, koşuya katılan vatandaşları selamlarken, Validebağ Gönüllüleri'nin protestosuyla karşılaştı.
Validebağ Korusu'nu korumak için 36. Vodafone Avrasya Maratonu’na katılan Gönüllüler, maraton başlamadan önce, katılanlara ,üzerinde “Validebağ Korusunu Koru” yazan sticker dağıttı. Maratona katılan yüzlerce kişi dağıtılan sticker’ları üzerlerine yapıştırarak yürümeye başladı. Validebağ Gönüllüleri, yürüyüş sırasında, “İstanbul uyuma koruyu koru” ve “Biz biz biz bir aradayız bir arada koruyu koruyacağız” dile sloganlarıyla attılar.
 
CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ ÖNERGE VERDİ
Öte yandan CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi N. Kemal Ceylan da Meclise verdiği önergeyle korudaki yapılaşmanın durdurulmasını istedi.
Ceylan 12 Kasım Çarşamba günü verdiği önergede; Validebağ'da, yeşil alan üzerine "camii yapma" adı altında yapılaşmanın önünün açıldığını vurgulayarak, “Validebağ Korusu; Acıbadem, Koşuyolu ve Altunizade bölgesini kapsamaktadır ve bu bölge halkının yararladığı, nefes alıp çocuklarının oynayabildiği tek yeşil alandır. Ayrıca bu koru; birçok göçmen kuşlar grubunun da konaklama yeridir! Bu özellikleriyle öne çıkan Validebağ Korusu’na yerel yöneticiler olarak, AKP grubundaki arkadaşlarımız da bölge halkının duyarlılığına aynı hassasiyetle sahip çıkarak; Büyükşehir Belediyesi’nin üst mahkemeye verdiği yapılaşma talebini geri almasını sağlamalıdır. Bu duruşu yerel yöneticiler olarak; İstanbul'a, Validebağ'a toplumsal bir görev ve sorumluluk olarak görüyorum” dedi.
Validebağ’da polisle, yapılaşmaya karşı çıkan halkın karşı karşıya gelmesinin sıradan bir asayiş olayı olmadığına da dikkat çeken Ceylan, “Hiç istenmese de, insanların ayrışmasına, kutuplaşmasına neden olabilecek tehlikeli bir süreci doğdurabilecek potansiyel taşıdığı da unutulmamaktadır. Geçtiğimiz gün yeniden güvenlik güçleri vatandaşlarımızın üzerine gaz ve plastik mermi sıkmıştır. Oysa demokratik ülkelerde polisin görevi vatandaşın canını ve malını korumaktır. Halkımızın polis ile karşı karşıya gelmemesi için, Sayın Kadir Topbaş’a, Üsküdar Belediye Başkanına ve meclisimize sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.  

ARŞİV