Kırmızı ve Beyaz…

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlamalarla coşkunun zirveye çıktığı Kadıköy’de etkinliklere kırmızı ve beyaz renkler damga vurdu.

04 Eylül 2013 - 14:41
FOTOĞRAFLAR: GÜRBÜZ ENGİN, SİNEM TEZER
 
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Büyük Zafer’in 91. Yıldönümü dolayısıyla düzenlenen tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Büyük Zafer’in 91. Yıldönümü kutlamaları dolayısıyla İstanbul ve Kadıköy’de de kutlama törenleri düzenlendi. İstanbul’daki ilk tören 09.30’da İstanbul Valiliği ve askeri erkânın katılımıyla Taksim Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Saat 11.00’da da Vatan Caddesi’nde tören düzenlendi.
 
KADIKÖY’DE KIRMIZI BEYAZ KUTLAMA
30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 91. Yıldönümü coşkusu Kadıköy’de zirvedeydi. Resmi törenlerin yanı sıra düzenlenen kutlama etkinlikleri görülmeye değerdi. Kadıköy’de törenler saat 09.00’da İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelek konulması töreniyle başladı. Törenin ardından Tarihi Şehremaneti binasında tebrikler kabul edildi.
Diğer taraftan 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Bağdat Caddesi’nde vatandaşların yoğun olarak katıldığı bir yürüyüş düzenlendi. Kırmızı beyaz renklerin hâkim olduğu yürüyüşte Kadıköylüler zaferin 91. Yıldönümünü doyasıya kutladı.
Diğer taraftan 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında gaziler, yaşlılar ve engelliler için Adile Sultan Sarayında 350 kişilik bir yemek düzenlendi. Kadıköy’lü Yücel ailesi tarafından verilen yemeğe gaziler yoğun katılım gösterirken, çeşitli yaşlı bakım merkezi ve huzurevlerinden yaşlılarımız da katıldı. Yücel ailesine Belediye adına Teşekkür Belgesi ve çiçek takdimi yapıldı.
 
KLASİK OTOLAR DA BAYRAMI KUTLADI 
Bayram dolayısıyla İstanbul ve Kadıköy çok renkli ve anlamlı bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Klasik otomobiller, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında, Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu attı. Daha sonra Bostancı sahil yolunu takiben Bağdat Caddesi’ne Türk bayrakları ve klasik klakson sesleriyle gelen klasik otomobiller Kadıköylülere nostalji ve zafer gururunu birlikte yaşattı. Kadıköylüler de bu görsel şölene alkışlar ve sloganlarla eşlik ettiler. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneğinden yapılan açıklamada yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla oluşturacakları cumhuriyet kortejlerinin hazırlıklarına şimdiden başlandığı belirtildi.
 
ZAFER KUPASI VERİLDİ
30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenlenen Zafer Kupası’nın şampiyonu belli oldu. Dört takım arasında düzenlenen turnuvada finali Yerel Gazetecilerle Maltepe Belediyesi personelinden oluşan Belediyespor oynadı. Rakibini 2-1 mağlup eden Belediyespor oyuncuları Zafer Kupası’nı Maltepe Kaymakamı Mustafa Tapsız’ın elinden aldı. Başıbüyük Spor Kulübü tarafından düzenlenen turnuvada, üçüncülüğü Milli Eğitim Öğretmenleri ve dördüncülüğü Sinoplular Derneği (SİYAD) aldı.

ARŞİV