KESK'den Kadıköy'de miting

KESK’in düzenlediği ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, teslim olmuyoruz’ mitingine katılan binlerce kişi, Terörle Mücadele Yasası ve Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını istedi...

29 Şubat 2012 - 13:23

KESK’in düzenlediği ‘Susmuyoruz, korkmuyoruz, teslim olmuyoruz’ mitingine katılan binlerce kişi, Terörle Mücadele Yasası ve Özel Yetkili Mahkemelerin kaldırılmasını istedi. Emekçiler, baskılara karşı birlikte mücadele edeceklerinin mesajını verdi. KESK üyeleri ise ‘KESK bizim onurumuzdur, çiğnetmeyiz’ dedi.

 

KESK İstanbul Şubeler Platformu, konfederasyonlarına ve tüm demokrasi güçlerine yönelik tutuklama ve baskılara karşı Kadıköy’de “Susmuyoruz, korkmuyoruz, teslim olmuyoruz” başlıklı miting düzenledi Mitinge; DİSK İstanbul Bölge Temsilciliği, Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu, Türk Tabipler Birliği, Halkların Demokratik Kongresi, ÖDP, Halkevleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ile direnişteki taşeron işçiler katıldı. Başbakan Erdoğan’ın bir süre önce “bırakalım da çocuklarımız tinerci mi olsun” sözlerine atfen Eğitim-Sen üyeleri, “Hepimiz tinerciyiz”, Galatasaray taraftar grubu Tekyumruk ise “Zafer direnen emekçinin olacak” pankartlarıyla yürüdü. Et Balık Kurumu önünde bir araya gelen binlerce kişi, 9 KESK üye ve yöneticisi kadının fotoğraflarının olduğu “KESK’li kadınlar onurumuzdur” yazılı pankart taşıdı.

 

Üç aylık maaşları ve tazminat hakları gasp edilerek işten atılan ve 16 gündür direnişte olan Hey Tekstil işçileri adına Melek Sönmez konuştu. “En büyük hatamız sendikalı olmamamız. Sendikalı olsaydık şimdi daha güçlü olurduk” diyen Sönmez, yine de direnişlerinde bugüne kadar hiç yalnız kalmadıklarını söyledi. Sönmez, “El ele olduğumuz sürece kimse haklarımızı yiyemez. Birleşe birleşe kazanacağız” dedi.

 

‘GÜCÜMÜZE GÜÇ KATIN’

“Yine bir zulüm döneminden geçiyoruz” diyen KESK Genel Başkanı Lami Özgen ise “Bizim suçumuz ağır. Çünkü biz KESK’liler olarak her koşulda değerlerimize bağlı olarak mücadelemizi sürdürdük. Bu nedenle her zaman emek ve demokrasi düşmanlarının hedefinde olduk” diye konuştu. KESK’in bu baskılarla ilk kez karşılaşmadığını kaydeden Özgen, KESK’i yıpratmaya, sindirmeye çalışanlara seslendi: “Hiçbir suçu olmayan arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın. Sendikalarımız ve konfederasyonumuz üzerindeki baskılara son verin. KESK bizim onurumuzdur, onurumuzu çiğnetmeyiz.”

TTB Merkez Konsey Üyesi Hüseyin Demirdizen ise baskılara karşı, birlikte ve daha güçlü mücadele etmenin önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından miting Burhan Berken’in ezgileri ile sona erdi.

 

Fotoğraflar: Etkin Haber Ajansı

 

‘EMEKÇİLER KARA BULUTLARI DAĞITACAK’


ARŞİV