Kalamış Yaz Festivali başladı

Kalamış Yaz Festivali, Charlie Chaplin’in Altına Hücum filmini Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın büyüleyici performansı ile yaza merhaba dedi.

08 Temmuz 2023 - 16:14

Kadıköy Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kalamış Yaz Festivali, 7 Temmuz Cuma akşamı, sinema tarihinin önemli klasiklerinden Charlie Chaplin’in Altına Hücum filmi ile başladı. Altına Hücum, sinema severlerle Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası’nın büyüleyici performansı eşliğinde yıldızların altında buluştu. Eşi Rojvan Odabaşı ve çocuklarıyla beraber filmi izleyen Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, Orçunsel’e çiçek takdim etti.

“YILDIZLARIN ALTINDA FİLM İZLEMEK ÇOK GÜZEL”

Yakacık’tan gelen Ecem Nurtekin, Kalamış Yaz Festivali’ni sosyal medyadan öğrendiğini ve hemen bilet aldığını söyledi. Nurtekin “Festivalin ortamı çok güzel, özellikle yıldızların altında film izlemek çok güzel. Kalamış Festivali’ne ilk defa geliyorum, geçen yıl da gelmek istemiştim ama bu sene gelebildim, Charlie Chaplin’in büyük hayranıyım. Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ederim” dedi. 

Erenköy gelen Derya Can, Kalamış’a yürüyüşe geldiğinde festivalin başlayacağını öğrendiğini ve arkadaşlarının da kendisine haber verdiğini belirtti. Can, “Ortam kesinlikle çok güzel, doğanın içinde olmak da çok keyifli, birkaç senedir takip ediyordum ama gelmeye fırsatım olmamıştı” şeklinde konuştu.

 

7 Eylül'e kadar sürecek olan festivalde, iki ay boyunca 43 konser, 17 film gösterimi yapılacak.

 


ARŞİV