KAL binası yenileniyor

Kadıköy Anadolu Lisesi binası depreme dayanıklı hale getirilmek için boşaltıldı. Öğrenciler 16 ay sürecek inşaat sürecinde iki ayrı okulda eğitimlerine devam edecek. Veliler binanın yenilenmesi konusunda okul yönetiminin yanında...

06 Ocak 2021 - 23:40

Türkiye'nin köklü okulları arasında gösterilen ve 1955’te Maarif Koleji adıyla kurulan Kadıköy Anadolu Lisesi binası yeniden yapılmaya hazırlanıyor. Aralarında pansiyon binalarının da olduğu 1978 yılına kadar yapılmış yapılardan oluşan okulun yeniden yapılması için boşaltılma kararı alındı. Öğrenciler, binalar depreme dayanıklı hale getirilinceye kadar iki ayrı okula dağılacak. Kadıköy Anadolu Lisesi’nin 50 yaşı aşkın tüm binalarının aslına uygun şekilde yeni deprem yönetmeliğine göre yeniden yapılmasının yanı sıra üniversite kampüsü havasında modern bir görünüme kavuşturulması planlanıyor. Eski izler üzerinden aslına uygun şekilde hazırlandığı belirtilen projenin İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından tüm hazırlıkları tamamlanmış durumda. Yeni projesinin 16 ay gibi bir sürede yapılacağı ve belirlenen sürede teslim edileceği ifade ediliyor. Kadıköy Anadolu Lisesi 10. Sınıf velilerinden Atilla Arkun ile konuştuk.

VELİLER DESTEK VERİYOR

Proje hakkında kısa bir bilgilendirme yapan velilerden Atilla Arkun, “Projenin, okul ve eğitimin en az şekilde etkilenmesi için 16 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi hedeflenmiştir. Bu süreçte eğitimin idare ve öğretmenleriyle birlikte yakın bölgede okula tahsis edilecek iki ayrı eğitim binasında sürdürülmesi kararı alındı” dedi ve şöyle devam etti: “Salgın sürecinin de iyi değerlendirilerek en kısa sürede tekrar okul yerleşkesine kavuşulmasını ve geniş imkanlarla güven içinde çocuklarımızın eğitimini sürdürmeyi tüm veliler olarak istiyoruz. Bu dönemde okula tüm veliler olarak destek vereceğiz.”

“BİNALARIN YENİLENMESİ GEREKİYORDU”

Bir veli olarak olaya hem mantıklı hem de duygusal baktığını söyleyen Arkun şöyle anlatıyor: “Çocuklarımız korona virüsü salgını dönemi boyunca zaten okullarından ayrı kaldı. Bir de bu sürecin üzerine bina yenilenirken okullarından ayrı kalacak olmaları, 1300 öğrenciyi alacak tek bir okul olmadığı için, iki ayrı okula dağılacak olmaları hem bizi hem de çocuklarımızı çok üzüyor. Öte yandan 1978’de yapılmış, depreme karşı dayanıksız olduğu söylenen bir binada ne kendi çocuğumun ne de başka bir öğrencinin öğrenim görmeye devam etmesini göze alamıyorum. Bu binaların yenilenmesi gerekiyordu, ne yazık ki bizim dönemimize denk geldi.”

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

 Binaların yenilenmesi ile Kadıköy Anadolu Lisesi'nin hak ettiği kampüse kavuşacağını ve geçmişte olduğu gibi Anadolu Liseleri arasındaki sıralamada 1.liğe yükseleceğine inandığını vurgulayan Arkun, “Biz velilere bundan sonra düşen görev; inşaat sürecinin 16 ay içinde tamamlanması için takipçi olmak ve öğrencilerin bir an önce okullarına kavuşmasını sağlamak olacaktır.” dedi. Arkun şöyle devam etti: “İnşaat sürecinde yatılı öğrencilerimiz okul arazisi içinde bulunan prefabrik pansiyonlarda kalmaya devam edeceğinden, Milli Eğitim Müdürlükleri ve İPKB tarafından söz verildiği üzere öğrencilerin güvenlik ve huzurları için her türlü tedbir alınacak. Biz veliler olarak da bunun takipçisi olacağız.”


ARŞİV