Kadınlar şiddete karşı sokaktaydı

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde kadınlar, kadına yönelik şiddetle mücadele ve eşitlik talebiyle Mecidiyeköy'de bir araya geldi.

27 Kasım 2023 - 16:06

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde, Taksim'in yasaklanması nedeniyle kadınlar bu yıl Mecidiyeköy Meydanı'nda buluştu. Öğle saatlerinde toplanmaya başlayan kadınlar, "Erkek-devlet şiddetine karşı kadınlar bir arada mücadele ediyor", "Ölmek istemiyoruz", "Zeren Ertaş burada", "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanların vaadi, 6284'ü kaldırmak!", "Gazze'deki katliama son" pankartları açtı.

Kadınlar daha sonra polis barikatının kısmi olarak kalkmasıyla birlikte Büyükdere Caddesi'nden Taksim istikametine doğru yürüyüşe geçti. Cevahir AVM'den Osmanbey istikametine giden yol ise polis tarafından kapatıldı. “Tecavüzü aklama, suça ortak olma” diyen kadınlar yaptıkları kısa yürüyüşten sonra bulundukları yerde oturdu. Kadınlar, Hande Kader, Gülistan Doku, Emine Bulut, Özgecen Aslan, Esra Ateş ve daha birçok katledilen kadınların adına karşılık “Burada” diye seslendi.

"GECELER, SOKAKLAR, MEYDANLAR BİZİM..."

25 Kasım Kadın Platformu adına Cemile Baklacı ise yaptığı açıklamada, “Yoksulluğa mahkûm edilmeyeceğiz demek için buraya geldik. Savaşa, sömürüye, çocuk istismarına karşı buraya geldik. Yan yana geldiğimizde sokaklarında katledilmediğimiz, enkazlarında kalmadığımız, yurtlarında istismar edilmediğimiz özgür bir yaşamı kuracağız. Özgür bir yaşam kurana kadar mücadelemiz bitmeyecek. Geceler, sokaklar, meydanlar bizim. Şiddetsiz bir dünya kuruncaya kadar bitmeyecek bu isyan. Erkek şiddeti bitene kadar bitmeyecek bu isyan. Yaşasın kadın dayanışması” dedi.

Kadınlar açıklamalarının ardından “Kadınların isyanı sokaklara taşıyor”, “Sokakta isyan var" sloganlarıyla eylemlerini bitirdi.


ARŞİV