Kadınlar Kadıköy'de "Özgürlük" talebiyle eylem yaptı

Eşitlik ve özgürlük için Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, iktidarın kadınlara yönelik söylem ve politikalarını eleştirerek, “Bilin istedik; hakkımızı çiğnemek için attığınız her adıma direneceğiz” dedi

16 Ekim 2023 - 13:13

Kadınlar, iktidarın kadınlara yönelik söylem ve politikalarına karşı "Kadınların İnat, Umut ve Özgürlük Buluşması" için 15 Ekim Pazar günü Kadıköy’de bir araya geldi. İskele Meydanı'nda gerçekleşen buluşmaya, TİP Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de katıldı.

“DİRENECEĞİZ”           

Yapılan basın açıklamasında, “Her gün daha fazla ezildiğimiz, sömürüye maruz bırakıldığımız bu düzeni değiştirecek inat da umut da bizde bitmedi. Bilin istedik; hakkımızı çiğnemek için attığınız her adıma direneceğiz. Seçim bitti, bittiniz diye düşünenler, siyaseti erkeklerin oyun alanı olmaktan çıkaracağız. Bilin istedik; ne İstanbul Sözleşmesi’nden ne 6284’ten ne nafaka ne eğitim ne istihdam ne olduğumuz gibi yaşama hakkından vazgeçeceğiz. Bizde ümit bitmedi” ifadelerine yer verildi.

2 MİLYON ÇOCUK ANNE

Kadın düşmanı bir rejimle karşı karşıya olduklarını söyleyen TİP Milletvekili Sera Kadıgil, “Erkek çalışsın, kadın evde çocuk baksın, erkeğin dediği kadar dışarı çıksın, erkeğin verdiği kadar harcasın, kendine ait geleceği, tercihi olmasın, babasının hizmetkarı olarak doğsun, kocasının hizmetkarı olarak yaşasın, oğullarının hizmetkarı olarak ölsün. Yok öyle yağma” dedi ve şöyle devam etti: “Erken yaşta evlilik mağdurları adı altında, kız çocuklarını evlilik adı altında istismar etmeyi meşru hale getirmeye çalışıyorlar. AKP iktidarı boyunca doğum yapan kız çocuğu sayısı 2 milyon. Sadece son 10 yılda reşit olmamasına rağmen mahkemeye başvurarak evlendirilen kız çocuğu sayısı 130 bin. İşte biz bugün tam da bu nedenle buradayız. Bu ülkede yaşayan kız çocukları için buradayız.”


ARŞİV