Kadınlar haklarını tartıştı

‘Kadın Yurttaşları Güçlendirme Projesi’ üçüncü alan çalışması, 1-2 Kasım tarihlerinde de Fikirtepe Saray Düğün Salonu'nda yapıldı.

10 Kasım 2010 - 16:42


‘Kadın Yurttaşları Güçlendirme Projesi’ üçüncü alan çalışması, 1-2 Kasım tarihlerinde de Fikirtepe Saray Düğün Salonu'nda yapıldı.


Kadıköy'de faaliyet gösteren kadın örgütleri, kadın haklarına ilişkin konuları tartışmak üzere biraraya geldi.
Kadıköy'deki sivil toplum kuruluşlarının ortak şemsiyesi olmayı amaç edinen Kadıköy Kent Konseyi Kadın Meclisi; Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA-DER) Kadıköy şubesi, Fikirtepe ve Caddebostan Gönüllüevleri ile ilk ortak programlarını gerçekleştirdiler. KA-DER Genel Merkez tarafından hazırlanan “Kadın Yurttaşları Güçlendirme Projesi” üçüncü alan çalışması, 1-2 Kasım tarihlerinde de Fikirtepe Saray Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi.
Toplantının ilk gününde konuşan KA-DER Kadıköy Başkanı Gönül Karahanoğlu, kadın haklarının, doğal ve yasal insan hakkı olduğunu belirterek, bu haklarla ilgili uluslararası alanda kabul gören sözleşme ve kurumlar hakkında bilgi verdi. KA-DER Üyesi avukat Türkan Yılmaz da “Anayasal ve yasal haklarımız nelerdir?” ve “Aileiçi şiddet ve taciz durumunda hak arama süreci nasıl işler?” gibi sorulara yanıt veren bir konuşma yaptı.
Etkinliğin son günü de Kadın Meclisi Başkanı Serap Ören'in yönetiminde ailede başlayan cinsiyet ayrımı, giydirilen cinsiyet rolleri, ailede ve toplumsal yaşamdaki cinsiyetçi iş bölümü gibi konu başlıklarını taşıyan interaktif katılımlı bir atölye çalışması gerçekleştirildi. İki günlük çalışmayı izleyen kadın katılımcılar, toplantıdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu ve benzeri çalışmaların düzenli aralıklarla tekrarını talep ettiler.
 


 


ARŞİV