Kadıköylü çocuklar toplandı

Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurulu'nda kentin çevre sorunları tartışıldı. Toplantıda Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri de çocuklara çevre çalışmaları...

02 Haziran 2011 - 15:12

Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurulu'nda kentin çevre sorunları tartışıldı. Toplantıda Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü yetkilileri de çocuklara çevre çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Kadıköy Kent Konseyi Çocuk Meclisi Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. 26 Mayıs Perşembe günü Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi Meclis Salonu’nda gerçekleşen genel kurul toplantısı saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Genel kurul bilgilendirme konuşmasının ardından toplantının konuğu Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer, belediye olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili çocuk meclisi üyelerine bilgi verdi. Öğretmen ve velilerin de dinleme bölümünden meclis toplantısını izlediği genel kurulda yürütme kurulu yedek üyelerinin seçimi, çalışma gruplarının belirlenmesi, sonraki toplantının belirlenmesi konularında görüşmeler yapıldı.
Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Şule Sümer, “Okul ve Yaşadığımız Çevrede Demokrasi” temalı konuşmasında çocuklara atık yönetimi ve Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün yürüttüğü “Plastik Torba Kampanyası” ile ilgili bilgi verdi. Çocukları kırmayarak, meclis toplantısına katılan ve Kadıköy’de çevre ile ilgili yapılan çalışmaları anlatan Çevre Müdürü Sümer, kentin de evlerimiz gibi temiz ve yaşanılır olması için vargüçleriyle çalıştıklarını ifade etti.
Çevre ile ilgili bir de film gösteriminin sunulduğu toplantıda, Kadıköy Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Çevre Mühendisi Cansu Tekin, Çevre Eğitimi ve Atık Yönetimi içerikli yaklaşık 25 dakikalık bir sunum gerçekleştirdi. Daha önce de okullarda sık sık sunum gerçekleştiren Tekin, bu defa Çocuk Meclisi çatısı altında da çevre ve atık yönetimi konusunda sunum yapmış oldu.
Toplantının ardından çocuklara bez torba ve çevre ile ilgili broşürler dağıtıldı.


MUSTAFA SÜRMELİ


 


ARŞİV