Kadıköylü kadınlar tacize karşı sokağa çıktı

Kadıköylü kadınlar, son zamanlarda Kadıköy’de artan tacize ve şiddete karşı 28 Ocak akşamı yürüdüler.

30 Ocak 2015 - 11:02
Kadıköylü kadınlar, son zamanlarda Kadıköy’de artan tacize ve şiddete karşı 28 Ocak akşamı yürüdüler. “Sokakları terk etmeyeceğiz” diyen kadınlara Kadıköy halkı da alkışlarla destek verdi

Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda “Kadıköy’de taciz var! Buna karşı ses çıkarıyoruz” pankartının arkasında buluşan Kadıköylü kadınlar ve LGBTİ (Lezbiyen, Gay, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks) bireyler son günlerde özellikle Erasmus programı ile Türkiye’de okuyan yabancı kadın öğrencilere yönelik taciz ve tecavüz vakalarına karşı sokağa çıktı.
Moda’dan başlayarak Kadıköy’ün ara sokakları dahil uzunca yol kat ederken gazetemize konuşan kadınlar, “Taciz ve tecavüz vakaları gitgide artıyor. Artık sokaklarda yürüyemez olduk. Kadınların seslerinin çıktığını göstermek istiyoruz” dediler. Eyleme katılanlar ara sokaklarda eylem yapma sebeplerini “Kadınlar bu sokaklarda tacize uğruyor, çığlık atıyorlar ama bazen insanlar pencerelerini dahi açıp ne olduğuna bakmıyor. Geçtiğimiz günlerde Erasmus’lu bir kadın öğrencinin yaşadığı apartmanın içinde tecavüz girişimi gerçekleşti. Madem herkes bu kadar duyarsız, biz de kendi derdimizi duyurmak için sadece meydanlara değil, evlerin önüne de çıkalım dedik” olarak açıkladı.
Kadınlar uzun yürüyüşlerini Boğa Heykeli’nde sonlandırdılar. Eylemlerini “Tacizsiz, şiddetsiz bir dünya istiyoruz” diyerek bitirdiler.

ARŞİV