Kadıköylü esnaf denetimden geçti

Kadıköy Belediyesi gıdadan, çevreye, ruhsattan, sağlık ve temizliğe kadar ilçede denetimlerini sürdürüyor

04 Aralık 2015 - 10:17
Kadıköy Belediyesi gıdadan, çevreye, ruhsattan, sağlık ve temizliğe kadar ilçede denetimlerini sürdürüyor
 
Mustafa SÜRMELİ
Belediyenin Veteriner, Zabıta, Ruhsat Müdürlüklerinin uzman denetim ekipleri her ay belli aralıklarla yaptıkları denetimlerde eksiklik tespit ettikleri konularda esnaflara uyarıda bulunuyor. İşyeri denetim raporu hazırlanıp, eksikler tespit edilmesi durumunda ilgililere, kendilerine tanınan yasal süre içerisinde bunları tamamlamaları gerektiği tebliğ ediliyor. Tanınan süre içinde eksiklerini tamamlamayanlara yönelik ceza uygulanıyor. Belediye ekipleri, Kadıköy Belediyesi’ne ait sosyal tesisleri de es geçmedi, Khalkedon restaurantları da sıkı denetimden geçti.

AYRINTILI DENETİM
Belediye ekipleri, işyeri denetimleri sırasında; ilk olarak ruhsat ve vergi levhası kontrolü yapıyor.
Gıda üretimlerinde kullanılan suyun standardını, kullanılan kızartma yağlarının, kullanılan alet ve ekipmanların, gıda saklama kaplarının uygunluğunu, temizlik malzemeleri için ayrı dolap veya alan olup olmadığını, personelin hijyen şartlarına uyup uymadığını, haşere girişine karşı önlem alınıp alınmadığını kontrol ediyor.
Ayrıca işyerlerinin hijyen eğitim sertifikası, haşere kontrol belgesine sahip olup olmadığı, atık yağ sözleşmesi yapıp yapmadığı, açıkta gıda satışı olup olmadığı, personel için soyunma dolabı ve lavabo bulunup bulunmadığı da kontrol edilenler arasında.

FİYAT LİSTESİ GÖRÜNMELİ
Denetimlerde ürün fiyat listelerinin müşterilerin görebileceği şekilde asılması, yangın söndürme tüpü, havalandırma, çöp kovası, ilk yardım malzemesi vs. unsurların işyerlerinde bulundurulması isteniyor. Denetlemeler sırasında denetim uzmanları işyeri hijyeni, personel hijyeni, gıda güvenliği, alet ekipman hijyeni ve taşıma konularında sözlü ve yazılı olarak bilgi de veriyor.

KÜÇÜK BALIK SATANA CEZA!
Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü ekipleri Tarım İl ve İlçe Müdürlüklerine bağlı uzmanlarla Kadıköy’de balık denetimlerini sürdürdü. Olması gerekenden küçük boyda balık sattığı tespit edilen yerlerde küçük balıklara el konuldu, 1000’er TL para cezası uygulandı.
 
EN ÇOK CEZA GÜRÜLTÜYE
• Kadıköy Belediyesi Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddeleri kapsamında 01.01.2015-01.12.2015 tarihleri arasında işyerlerine gürültü yaptıkları için 2.291.687 TL ceza kesildi. Kaldırım işgaline uygulanan ceza ise 158.845 TL oldu.
• Çevre kirliliğine neden olduğu tespit edilen 181 noktada sorumlulara 397.804 TL ceza uyguladı. Bunun 13.913 TL’lik bölümünün ise yemek pişirme yerlerine ait olduğu belirtildi.
• 01.01.2015-30.09.2015 tarihleri arasında Kadıköy Zabıta Müdürlüğü 4480 iş yerini kontrol etti. 195 işyeri mühürlendi. Bu denetimler sırasında 85 işyerinin ruhsatsız olduğu tespit edildi.

ARŞİV