Kadıköy'de 30 Ağustos coşkusu

Kadıköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, Kaymakamlık tarafından Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni düzenlenecek.

27 Ağustos 2013 - 12:59
 
 
Kadıköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle, Kaymakamlık tarafından Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreni düzenlenecek. Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Kadıköy Şubesi de, bir yürüyüş düzenliyor. Klasik Otomobilciler Derneği üyeleri ise Formula 1 pistinde zafer turu atacaklar.
28-30 Haziran tarihlerinde milli mücadele topraklarını klasik otomobilleriyle ziyaret eden İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Üyeleri, mücadelenin taçlandırıldığı Afyonkarahisar Kocatepe anıtı önünde de araçlarını sergilemişler, Mustafa Kemal ve silah arkadaşları anısına saygı duruşunda bulunmuşlardı. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri bu kez ise ağırlıkla 1950’li ve 1960’lı yıllara ait Chevrolet, Buick, Pontiac, Cadillac, Ford, Oldsmobile gibi markalardan oluşan 50 civarındaki klasik araçla, 30 Ağustos zafer bayramı kutlamaları kapsamında Formula 1 yarışları için tasarlanan 5,5 km’lik İstanbul Park pistinde Türk bayraklarıyla zafer turu atacaklar. İstanbul Ticaret Odası’nın destekleriyle gerçekleşecek etkinlikte, milli mücadelemizde birer mihenk taşı olmuş zaferlerimizin ve cumhuriyet kazanımlarıyla elde edilmiş milli bayramlarımızın Türk ulusu var olduğu müddetçe en coşkulu şekilde kutlanması gerekliliğine dikkat çekilecek.

ZAFER TURU 11.00’DE BAŞLAYACAK
Etkinlik, İstanbul’un tanıtımında artık tek patron olan İTO’nun da bu misyondaki start etkinliği olacak. Organizasyonda aynı zamanda tüm dünyada yılda 3 milyar kişinin izlediği ve dünyanın en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1 Grand Prix yarışlarında, 2014 yılı takvimi itibarıyla Türkiye etabının İstanbul Park pistinde tekrar başlamasına vurgu yapılacak.
İstanbul ve Türkiye’nin tanıtımı için çok önemli bir organizasyon olan Formula 1 Grand Prix yarışları, Türkiye’de 2005-2011 yılları arasında yapılmış, F1 patronu Bernie Ecclestone’un 2012 yılı için devletten 26 milyon dolar istemesiyle 2011’de Türkiye etabı son kez yapılmıştı. Etkinliğe katılmak isteyen klasik otomobil severler, 30 Ağustos Cuma günü saat 09.00’da TEM Çamlıca gişelerin 1 km. sonrasındaki Mirkelam tesislerinde buluşacaklar ve konvoy halinde İstanbul Park Formula 1 pistine doğru hareket edecekler. Zafer turuna ise 11.00’de başlanacak.

ARŞİV