Kadıköy'ün forumları Öztürk ile görüştü

Kadıköy’deki mahalle forumlarının temsilcileri Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ile görüşerek topladıkları imzaları teslim etti, taleplerini dile getirdi.

16 Ocak 2014 - 11:12

Caferağa Dayanışması, Yoğurtçu Park Forumu, Osmanağa Dayanışması, Yeldeğirmeni Dayanışması ve Kuşdili Platformu'ndan 14 kişilik bir heyet 13 Ocak Pazartesi günü Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü ziyaret etti.
Moda sahildeki merdiven ve sosyal merkez inşaatlarıyla ilgili başlatılan imza kampanyasında toplanan imzaları teslim eden grup, mahallelerdeki birçok sorunu da gündeme getirdi.
Moda sahildeki inşaatların durdurularak bu bölgenin yeniden yeşil alan olarak düzenlenmesini isteyen gruba Öztürk, olumlu yaklaştı.
Eski merdivenlerin içinde bulunduğu arsa maliki aileyle telefonla görüşen Selami Öztürk, aileden mevcut merdivenlerin kamu tarafından kullanılabileceğine dair yazılı belge alınması durumunda yeni merdiven yapılmayacağını belirtti. Ayrıca mevcut merdivenlerin arsa maliki aileyle görüşene kadar inşaatın durdurulacağını belirtti.
Moda’da yapımı devam eden Kadıköy Belediyesi Sosyal Tesisi ile ilgili de grup önceki tek katlı sosyal tesisin yıkılarak yerine iki katlı ve yüksek şaft çıkışlı betonarme yapının inşa edilmesinin sorun olduğunu söyledi. Selami Öztürk ise toprak kotunun yükseltileceği ve imar planındaki yükseklik sınırı içerisinde kalındığını belirtti. Projeler yeniden incelendikten sonra forumlar ileri bir tarihte Öztürk ile tekrar görüşülecek.
Bu iki gündem hakkındaki dilekçede toplanılan 2 bini aşkın imza Kadıköy Belediyesi’ne teslim edildi. 

“GEZİ’DE KAYBETTİKLERİMİZİN HEYKELLERİ DİKİLECEK”
Görüşmede farklı konular da gündeme geldi.Moda Havuz meydanına Gezi direnişinde yaşamını yitiren Mehmet Ayvalıtaş Meydanı adının verilmesiyle ilgili talebe karşılık Öztürk, cadde, sokak ve meydan isimlerinin Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlendiğini ve ilçe belediyelerinin bu noktada yetki sahibi olmadığını belirtti. İBB'den böyle bir talepte bulunulsa dahi olumsuz yanıt alma ihtimalinin yüksek olduğunu paylaştı.
Selami Öztürk, meydan isminin değiştirilmesiyle ilgili 2 bin 100 imzalı dilekçeyi aldı ve Kadıköy Belediyesi üzerinden İBB'ye başvuru yapacaklarını belirtti. 
Belediye Başkanı Öztürk bir de projesinden bahsetti. Öztürk, Gezi direnişinde yaşamını yitirenlerin anıt/heykellerinin yaptırılarak Bahariye’nin girişine konulacağını söyledi.

ARŞİV