Kadıköy'e 3 metrelik gezi anıtı

“Gezi'de Sonbahar” anıtı Gezi'nin çocuklarını yaşatacak

27 Mart 2014 - 08:27
Kadıköy Belediye Başkanlığı görevini devretmeye hazırlanan Selami Öztürk, Kadıköy’e 3 metrelik Gezi heykeli ile veda ediyor. Kadıköy Tarihi Çarşı girişindeki meydana konulacak Gezi'de Sonbahar adlı heykelde, ellerini yüzüne kapatmış ağlayan kırmızılı kadın ile hayatını kaybeden gençleri temsil eden yerlere dökülmüş yeşil yapraklar bulunuyor.
Heykeltraş Prof. Rahmi Aksungur ile eşi Doç. Ayla Aksungur’un yapımına devam ettiği Gezi'de Sonbahar adlı heykelin basın tanıtımını Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yaptı. Daha önce Yeldeğirmeni’nde Ali İsmail Korkmaz Parkı ile Moda’daki havuzlu meydana Mehmet Ayvalıtaş adlarının verildiği Kadıköy'de bu kez de Gezi Olaylarında hayatını kaybeden gençler anıt heykel ile yaşatılacak. Boyu kaidesiyle birlikte 3 metreyi aşacak olan heykelde, hem Gezi’nin simgesi kırmızılı kadın hem de hayatını kaybeden gençler için yere düşen yeşil çınar yaprakları tasvir ediliyor. Kırmızı olarak yapılan heykelde, kırmızı renk ile hem şehit vurgusu hem de gezi olaylarının simgelerinden olan kırmızılı kadın vurgusu yapılıyor. Çelik takviyeli kompozit fiber kullanılarak yapılan heykelin kaidesine ise Gezi Olayları sırasında hayatını kaybeden gençlerin isimleri yazılacak.
Gezi'de Sonbahar heykeli, Gezi Direnişi’nin yıldönümü olan haziran ayında Kadıköy'de açılacak.
Heykelin basın tanıtımını ise Prof. Rahmi Aksungur, Doç. Ayla Aksungur ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından yapıldı. 

ARŞİV