Kadıköy'de çöpler sessiz toplanacak

Kadıköy’de evsel atıklar, hibrid ve elektrikli çöp kamyonları ile gürültüsüz ve egzoz gazı olmadan, çevre dostu araçlarla temizleyecek.

02 Mayıs 2013 - 14:55

Kadıköy Belediyesi 2012 tarihinde ilk adımı atarak, karbondioksit salınımını azaltan, küresel ısınmaya karşı çevreyi korumaya yönelik, 15 adet çevre dostu elektrikli binek araç kullanmaya başlamıştı. İstanbul’da elektrikli araç kullanan ilk Belediye unvanına kavuşmuş olan Kadıköy Belediyesi şimdi de İstanbul’da diğer belediyelere örnek olacak bir adım daha atıyor. 5 adet mini yüzde 100 elektrikli evsel atık toplama aracı, 7 adet hibrid sistemli hidrolik sıkıştırmalı evsel atık toplama aracı ve 3 adet sistemli hidrolik sıkıştırmalı evsel atık toplama aracını törenle hizmete sokuyor. Daha önce meclis kararı ile Kadıköy’de geri dönüşümlü torba, evsel atık yağların ve e-atıkların toplanılması gibi uygulamalarla çevre duyarlılığını gösteren Kadıköy Belediyesi, Renaullt’dan alınan 15 elektrik motorlu Fluence Z.E aracın ardından, 15 adet yeni nesil elektrikli ve hybrıd Mercedes Benz Axor evsel atık toplama aracı kullanmaya başlayacak.
9 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek törende araçların anahtarlarını teslim alacak olan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, elektrikli araçların test sürüşünü de gerçekleştirecek. Elektrikli araçlar, belediyeye konulan elektrik şarj istasyonunda şarj edilebilecek.
   
TARİH: 09 MAYIS PERŞEMBE
SAAT: 11.00
YER: KADIKÖY BELEDİYE BAŞKANLIĞI-HASANPAŞA-KADIKÖY
 
                           

ARŞİV