Kadıköy'de eğitim yılı başladı

Nurettin Teksan Ortaokulu’nda düzenlenen 2013-2014 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış töreni, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü, Belediye Başkanı ve Kaymakamın katılımıyla gerçekleşti.

18 Eylül 2013 - 13:50

Sümeyye YAMAN

Kadıköy Fenerbahçe’de bulunan Nurettin Teksan Ortaokulu’nun 2013-2014 eğitim öğretim yılı açılış töreni, 16 Eylül Pazartesi günü gerçekleşti. Törende, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk yer aldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende ilk konuşmayı, okul müdürü Murat Aykul yaptı. Tüm katılımcıları selamlayan ve öğrencilere başarılar diledi.

‘ÖĞRETMEN EKSİĞİMİZ YOK’
Bu sene eğitim hazırlığında Kadıköy ilçesinde öğretmen eksiğinin bulunmadığını dile getiren Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar ise “Bugün ülkemizde yaklaşık 700 bin öğretmen ve 18 milyon öğrenci ders başı yapıyor. Bu rakam ilçemizde 75 bin öğrenci ve yaklaşık 6 bin öğretmenle sürdürülecek. Raporlu, izinli ve mazeretinden dolayı şu anda görevinde olmayan öğretmenlerimiz varsa da onların yerlerine görevlendirmeler yapıyoruz. Bu bağlamda öğrencilerimizin en iyi şekilde yetiştirilmesi, yarınlara en iyi şekilde hazırlanması için elimizden gelen her şeyi yapacağımız konusunda kuşkunuz olmasın” dedi.

‘İKİ ÇOCUĞUM DA NURETTİN TEKSAN İLKOKULU MEZUNU’
Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, iki çocuğunun mezun olduğu Nurettin Teksan Okulu’nun ailelerinde önemli bir yer tuttuğunu vurgulayarak, “Bütün kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve aileniz yani herkes sizin daha iyi yetişmeniz için çaba harcıyor” diye konuştu.
Çocukların çok şanslı olduklarını hatırlatan Öztürk, şöyle devam etti:
 “Sizler İstanbul gibi Türkiye’nin en güzel ili ve yine o ilin en güzel ilçesinde en güzel okullarından birine gelmişsiniz. Anadolu’da ve diğer yerlerde bu olanağı bulamayan bir tek ayakkabı dahi ayağına alamayan ve sırtında çantası olmayan binlerce kardeşinizi düşünün. Az önce baktım hepinizin ayağında spor ayakkabı, giyiminiz rahat bu güzel bir şey. Ama onları giydiğiniz zaman bu ayakkabıları bulamayan kardeşlerinizi de düşünmek ve içinde bulunduğunuz olanakları değerlendirmelisiniz” dedi ve İlçe Milli Eğitim ve Valilikten isteğini dile getirdi:
“Kalamış Şehit Murat Özyalçın İlkokulu’nun inşaatı çok uzun sürdü. Artık güçlendirme değil, temelden yıkılıp tekrar yapılması gerekir. Bizim de bir katkımız olacaksa hazırız. Yeter ki çocuklarımız güvenli yerlerde olsun.”
Son olarak söz alan Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal yeni eğitim yılı için başarı dileklerini sunarak,Sizler tatil yaparken bizler yazın çok çalıştık. Okulları sizlerin hizmetine sunmak için gayret gösteriyoruz. Yorgunluğumuzu sizlerin güler yüzünü burada görerek atıyoruz. Sizlerden beklentimiz; önünüzdeki kocaman sekiz ayı iyi bir şekilde değerlendirerek öğretmenlerinizin rehberliğinde ve ailelerinizin katkılarıyla iyi bir eğitim yılı geçirmeniz” dedi.
Öğrencilerin okuduğu şiirler eşliğinde tören sona erdi.

ARŞİV