Kadıköy'de ‘direniş hatırası'

Yeldeğirmeni’ni sanat galerisine dönüştüren Mural-İst Duvar Sanatı Festivali kapsamında, Şilili Sokak Sanatçısı İnti, Gezi Parkları olaylarından etkilenerek, resmine ‘Direniş Hatırası’ adını verdi.

20 Haziran 2013 - 13:38

Kadıköy’de ‘direniş hatırası’

Yeldeğirmeni’ni sanat galerisine dönüştüren Mural-İst Duvar Sanatı Festivali kapsamında, Şilili Sokak Sanatçısı İnti, Gezi Parkları olaylarından etkilenerek, resmine ‘Direniş Hatırası’ adını verdi.

 

Kadköy'de bu yl ikincisi düzenlenen Mural-İst (Duvar Sanat) etkinlikleri kapsamnda Yeldeğirmeni’ndeki iki binann duvarlarna  dev resimler yapld. Kadköy Belediyesi’nin organizasyonuyla Türkiye’ye gelen Şilili Sokak Sanatçs İnti, Taksim’deki Gezi Parklar olaylarndan etkilenerek, resmine “Direniş Hatras” adn verdi. İnti, dev boyutlu resminin içine İspanyolca Direniş Hatras anlamna gelen “Memoria Resistancia” yazsn gizledi.
Kadköy’de Mural-İst.adyla 11 Haziran'da başlayan etkinlikler kapsamnda iki binann dş cepheleri Şili ve Arjantin’den gelen iki sokak sanatçsnn yaptğ duvar boyama çalşmalar ile adeta sokak tablolarna dönüştürüldü. Daha önce Polonya, Meksika, Arjantin ve Şili’den sokak sanatçlarnn katlmas beklenen festivale, Polonya ve Meksikal sokak sanatçlar, Taksim Gezi Park olaylar nedeniyle gelişlerini iptal ettiler. Festivale, Şili ve Arjantinli iki sanatç katlarak, iki binaya dev resimler yaptlar. Arjantin’den gelen Jaz, Yeldeğirmeni İskele Sokak’daki binann duvarna “Şövalyeler” adn verdiği bir resim yapt.
ŞİLİLİ SANATÇIDAN GEZİ DİRENİŞİNE DESTEK !
Beş gün boyunca Yeldeğirmeni Macit Gökberk Sokak’taki dev bir binann duvarna kendi ülkesinin yerel motiflerinden esinlenerek bir resim yapan Şilili Sanatç İnti ise Taksim Gezi Park’ndaki olaylardan etkilenmesini resmine yanstt. Ünlü Sanatç İnti, resminin içine “Direniş Hatras” anlamna gelen İspanyolca “Memoria Resistancia” yazsn gizledi. İnti,resmine gizlediği bu mesaj ile  Gezi Park direnişçilerine destek vermek istediğini kaydetti.
Çalşmalar srasnca Gezi Park olaylaryla da yakndan ilgilenip bilgi alan ve semt sakinlerinin tencere-tava eylemlerine de boya kutularna vurarak destek veren İnti, çok merak ettiği Taksim Gezi Park’n gezemeden Türkiye’den ayrld.
 

ARŞİV