Kadıköy Lisesi'nde savunma tatbikatı

Olası bir afet durumunu en az zararla atlatmak amacıyla İstanbul Kadıköy Lisesi’nde düzenlenen sivil savunma tatbikatı başarıyla tamamlandı.

29 Şubat 2012 - 14:08

İstanbul Kadıköy Lisesi’nde sivil savunma tatbikatı düzenlendi. Sivil Savunma Kulübü ve Başmüdür Yardımcısı Halit Çıttır, Eğitsel Kulüp Sorumlu öğretmenleri Fatma Yüksel ile Özgün Becenen rehberliğinde düzenlenen tatbikata Kadıköy’deki sivil savunma uzmanları da katkı sağladı.

Daha önceden belirlenen gün ve saatte, sivil savunmanın değişik görevlerinden sorumlu olan ekiplerin, kendilerine çizdği yol haritasına göre bu tatbikat içinde yer alan öğrenciler, öğretmenler ve okul personeli tatbikatı başarıyla tamamladılanr.
Tatbikatta; siren seslerinin ardından binaların boşaltılması, yaralıların kurtarılması, ilkyardım, hemşirelerin ve can kurtaranların müdahalesi ve yangın söndürme, okul bahçesinde temsili olarak gerçekleştirildi.
Tatbikatın sonunda bir konuşma yapan okul müdürü Ahmet Figankaplan, “Bu tatbikatlar olası bir tehlike anında nasıl hareket edileceğini bilmemiz açısından büyük önem taşıyor, bu yüzden ciddiye alınmalı. Bu olayların en yakın tanıkları şu an okulumuzda eğitim gören Vanlı öğrencilerimizdir. Onlarla bir konuşun, daha iyi anlayacaksınız” diyerek tatbikatla ilgili düşüncelerini özetledi. Müdür Figankaplan, konuşmasının sonunda tatbikata katkı sağlayan herkese tek tek teşekkür etti.
 
Fotoğraf: Hazal Çolak
Nusret KARACA

ARŞİV