Kadıköylülerin yardımı devam ediyor

Yaşanan büyük depremlerin ardından Kadıköy Belediyesi ile vatandaşlar depremzedelere yardıma devam ediyor. Deprem bölgelerine ve Kadıköy’e gelen depremzedelere ihtiyaç kolisi hazırlanırken çadır, aşevi, mobil ikram aracı ve mobil eczane uygulaması ile destek sürüyor

23 Şubat 2023 - 22:46

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremin ardından 20 Şubat Pazartesi akşamı Hatay’da meydana gelen Defne ve Samandağ merkezli 6,4 ve 5,8’lik depremler bölgeye yardımların sürmesi gerektiğini hatırlattı.

864 DEPREMZEDEYE KOLİ YARDIMI

Afet bölgesinde 100’ün üzerinde personeli ile yardım çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi, Kadıköylülerden gelen yardımları bölgeye ulaştırmaya devam ediyor. Güncellenmiş ihtiyaç listesine göre Kadıköylülerden gelen yardım malzemeleri belediyenin garajında toplanıyor, ayrıştırılıp kolilere yerleştiriliyor. Hazırlanan koliler deprem bölgesine gönderiliyor ya da Kadıköy’e yakınlarının yanına gelen depremzedelerin yaşadığı evlere dağıtılıyor. Sosyal Destek Müdürlüğü ile çağrı merkezlerinden Kadıköy Belediyesi’ne ulaşan 228 hanedeki 864 depremzedeye yaşa, cinsiyete ve ihtiyaca göre içinde hijyen malzemeleri ile kıyafetlerin olduğu koli yardımı yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. 

ÇADIR DESTEĞİ

Kadıköy Belediyesi, depremzedelere çadır desteği de veriyor. Belediye ekipleri vatandaşların bağışladığı çadırları Hatay ve Samandağı’nda kuruyor. 

GEZİCİ AŞEVİ

Defne ve Samandağ’da ise aşevi ve gezici aşevi desteği sağlanıyor. Gezici aşevleri ile günde 10 bin öğün sıcak yemek servisi yapılıyor. Gezici aşevlerine usta şefler de destek veriyor. Malatya’da çay, çorba ve atıştırmalıkların ikram edildiği iki tane mobil ikram aracı bulunuyor. 

MOBİL ECZANE

Deprem bölgelerindeki en büyük ihtiyaçlardan biri de ilaç. Yaklaşık 2 bin eczanenin yıkıldığı deprem illerine mobil eczanelerle destek sağlanıyor. Gönüllü olarak Hatay’a giden eczacılar ve sağlık çalışanları da Kadıköy Belediyesi’nin kurduğu mobil eczanede ilaç ve kişisel hijyen malzemelerinin dağıtımını sağlıyor. 

 


ARŞİV