Kadıköy'de üç günlük 23 Nisan şenliği

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle çocuklar için renkli, eğitici ve eğlenceli 3 günlük bir program hazırladı. Belediye Başkanı Odabaşı, 23 Nisan hediyesi olarak çocuklara İdea Çocuk ve Defne Parkı Çocuk Kütüphanesi’nin açılışını yapacak

22 Nisan 2022 - 11:35

Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için kültür merkezlerinden parklara, meydanlardan sokaklara pek çok alanı çocuklar için bayram yerine çevirecek. Belediye, 22-23-24 Nisan tarihlerinde 7 farklı noktada çocukları birbirinden eğlenceli etkinliklerle buluşturacak. Çocuklar üç gün boyunca konser ve gösterilerden, atölye ve oyunlara, sanattan spora birçok farklı alanda yapılacak olan etkinliklere katılacak.

ÇOCUK KÜPÜTHANESİ’Nİ ODABAŞI AÇACAK

23 Nisan etkinliklerinin ilki, 22 Nisan Cuma günü İdea Çocuk Merkezi ve Defne Park Çocuk Kütüphanesi’nin açılışı ile başlayacak. Odabaşı, 13.00’te bedensel ve düşünsel becerileri geliştirmeye odaklı atölye çalışmaları yapacak olan İDEA Çocuk, 14.30’da da üç bin kitap ve çalışma alanları ile çocuklara hizmet verecek olan Defne Park Çocuk Kütüphanesi’nin açılışını yapacak.  

“ÇOCUKLAR YARINIMIZ” TURU

Kadıköy Belediyesi ve İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nin 23 Nisan için birlikte organize ettiği “Çocuklar Yarınımız” etkinliği düzenlenecek. Hayatlarında daha önce hiç klasik arabaya binmemiş 7-12 yaş aralığında 23 çocuk, saat 11.00'de Kadıköy Belediye Başkanlığı önünde başlayacak ve Kalamış Kalkedon'da son bulacak etkinlikle Kadıköy caddelerinde kutlama konvoyu gerçekleştirecek.

23 Nisan günü saat 10.00’da Kadıköy Belediyesi otoparkında bir araya gelecek olan dernek üyeleri, 1950’li ve 1960’lı yıllara ait Chevrolet, Ford, Oldsmobile, Pontiac, Dodge, Plymouth, Mercedes marka klasik otomobillerin diecast modellerini (Gerçek otomobildeki bütün detaylara sahip minyatür otomobil) çocuklara hediye olarak dağıtacaklar.

PARKLARDA ÇOCUK ŞENLİĞİ

Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme Özgürlük Parkı, Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı, Defne Park, Bostancı Tren İstasyonu Meydanı /Cami Sokak, Belediye Bahçesi ve Sahrayıcedit parklarında pek çok etkinlik düzenleyecek. Yüz boyama, resim, müzik, karikatür, geri dönüşüm, hijyen, okuma, kitap boyama, illüzyon, survivor parkuru gibi etkinliklerle çocuklar eğlenceli vakit geçirecek.

Kadıköy Belediyesi, Özgürlük Parkı’nda da çocuklar için birbirinden eğlenceli aktiviteler hazırladı. 23 Nisan Cuma günü saat 13.00'te başlayacak olan şenlikte,  arkeoloji atölyesi, afet çantam hazır, karikatür atölyesi gibi atölyeler yapılacak. Çocuklar bu atölyelerde hem öğrenecekler hem de eğlenecekler. Selamiçeşme Özgürlük Parkı Amfi Tiyatro’da ise Gönül Yeprem “Çocuklara Şarkılar Ritmik Oyunlar” temasıyla konser verecek. Kadıköy Belediyesi ve Yaşam-Paylaşım Platformu arasında "Özgürlük Parkı İlk Kütüphanem" için işbirliği protokolü imzalanacak.

“UYANIŞTAN ÖGÜRLÜĞE” KONSERİ

Aktivitelerin ardından Caddebostan Kültür Merkezi’nde saat 21.00’de Mercan Selçuk Dans Topluluğu “Uyanıştan Özgürlüğe” isimli bir gösteri yapacak. Çocuk ve gençlerden oluşan, 90 kişilik Mercan Selçuk Dans Topluluğu, klasik bale ve modern dans sanatının birleştiği bir gösteri sergileyecek.

BREMEN MIZIKACILARI ALAN KADIKÖY’DE

Halis Kurtça Çocuk Kültür Merkezi Tiyatro Atölyesi’ne devam eden 10 ile 14 yaş aralığındaki 11 çocuktan olşan “Bizim Çocuklar Tiyatro Ekibi” de 23 Nisan’da sahne alacak. Çocuklar, Bremen Mızıkacıları oyun prömiyerini Alan Kadıköy’de yapacak. 

GELENEKSEL SOKAK OYUNLARI UNUTULMADI

Çocuklar parklarda, halat çekme oyunu, çuval yarışı, mendil kapmaca, sek sek, ip atlama gibi geleneksel sokak oyunlarını da oynayarak eğlenceli vakit geçirecek.

 

23 NİSAN CANLI YAYIN FREKANS BİLGİSİ:

SAAT: 11.00/12.00 – Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası

 14.00/15.00 – Göztepe Özgürlük Parkı

UYDU: Türksat 4A – FREKANS: 11590

SR: 3333 – POL: Vertical (Dikey)

İrtibat: (536) 6970587

  

Kadıköy Belediyesi’nin ayrıntılı 23 Nisan etkinlik programına www.kadikoy.bel.tr’den ulaşabilirsiniz.

 


ARŞİV