Kadıköy'de bir binada patlama: Can kayıpları var

Kadıköy Fikirtepe’de, bir binada patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya üç kişinin hayatını kaybettiği patlamanın nedenini 'doğalgaz' olarak açıklarken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 'doğalgaz kaynaklı değil' dedi. İçişler Bakanı Süleyman Soylu, olaya ilişkin terör soruşturması başlatıldıktan bir gün sonra yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar terör bağlantısı tespit edemedik" dedi

09 Ekim 2022 - 21:33

Fikirtepe Mahallesi Erdemler Sokak'taki 9 Ekim Pazar akşamı üç katlı bir binada patlama meydana geldi.

Patlamanın ardından binada yangın çıktığı bildirildi. Çıkan yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı.

İtfaiye ekipleri bina içerisinde arama çalışmalarını sürdürürken, patlamaya ilişkin resmi açıklamalar geldi. 

İSTANBUL VALİSİ: ÜÇ KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Patlamanın ardından olay yerine giderek incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Twitter hesabından “Kadıköy Fikirtepe’de meydana gelen doğalgaz patlamasında bir yabancı uyruklu yaralımız var. Bir kişi kurtarıldı. Yangın kontrol altında. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Bina içinde itfaiye ekipleri arama çalışmalarına devam ediyor. İstanbul’umuza geçmiş olsun.” açıklaması yaptı.

Vali Yerlikaya daha sonra ise patlamada üç kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu: "Kadıköy Fikirtepe'de meydana gelen #doğalgaz patlamasında maalesef 3 kişi yaşamını yitirdi. Binada arama çalışmaları devam ediyor. Patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum."

İMAMOĞLU: PATLAMA DOĞALGAZ KAYNAKLI DEĞİL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise patlamanın doğalgaz kaynaklı olmadığını açıkladı. 

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Fikirtepe’deki 3 katlı binada patlama nedeniyle çıkan yangın kontrol altına alındı. İlk tespitlerimize göre patlama doğalgaz kaynaklı değil. Maalesef yangında can kaybı da var. Olayın nedeni Emniyet Teşkilatımızın raporu ile netleşecek.”

SOYLU: TERÖR BAĞLANTISI YOK

10 Ekim Salı günü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nun, patlamaya ilişkin soruşturma başlattığı duyuruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 11 Ekim tarihinde yürütülen soruşturmasının devam ettiğini belirterek, "“Terör bağlantısı göremedik, bir terör örgütüyle irtibat ve iltisak göremedik.” dedi.


ARŞİV