Kadıköy'de 19 Mayıs coşkuyla kutlandı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl da Kadıköy'de coşkuyla kutlandı. Spor etkinliklerinden konserlere, bisiklet yarışından stand-up gösterisine uzanan etkinliklere gençliğin coşkusu ve 19 Mayıs'ın ruhu eşlik etti

19 Mayıs 2022 - 14:24

Fotoğraflar: Gürbüz ENGİN

Cumhuriyetin kuruluşunun başlangıcı olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kadıköy’de bu yıl da coşkuyla kutlandı. Kutlamaların merkezi Kalamış Atatürk Parkı’nda buluşan Kadıköylüler, belediyenin düzenlediği ve gün boyu süren çeşitli etkinliklerle hem bayramın coşkusunu yaşadı hem de bahar havasının keyfini çıkardı.

Kutlamalar, sabah erken saatlerde Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı tarafından Kadıköy Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Odabaşı’na belediye yöneticileri, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin ve vatandaşlar da eşlik etti.

“CUMHURİYET İÇİN PEDALLIYORUZ”
Kutlamaların asıl adresi Kalamış Atatürk Parkı oldu. Sabah saatlerinde başlayan ve gün boyu süren bayram organizasyonuna sadece gençler değil her yaştan Kadıköylülerin ilgisi büyük oldu. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Şöleni, sabah saatlerinde Kalamış Parkı’nda başlayan “Cumhuriyet İçin Pedallıyoruz” bisiklet turuyla başladı. 10 kilometrelik tura katılanlar Bağdat Caddesi üzerinde Atatürk posteri ve Türk bayrağı açıp İstiklal Marşı’nı söyledi. Belediye Başkanı Odabaşı da bisikletiyle yarışmacılar arasında yer aldı.

Kadıköy Belediyesi’nin artık klasikleşen bu bisiklet yarışının başlangıcına Varillaz grubunun performansı da eşlik etti. Grup, parfüm şişeleri, ilaç kutuları, bardaklar, buzdolapları, otomobil jantları gibi birçok farklı üründen yarattıkları müzikle bayram coşkusuna da startı vermiş oldu. Gün boyu süren DJ performansları da bisiklet turundan sonra başladı.

Panayır havasında geçen etkinliklerle bayram coşkusu gün boyu sürdü. Bir yandan kaykay yapan gençler diğer yanda da tramboline binen çocuklar gönüllerince eğlendi. 

DENGE VE EĞLENCE… İŞTE KARŞINIZDA SLACKLINE
Şölenin en ilgi çeken yerlerinden biri de Slackline Derneği’nin kurduğu alandı. Slackline aslında Kadıköy parklarına gidenlerin görmeye alışık olduğu ama belki de ismini bilmediği bir etkinlik. İki ağaç ya da nokta arasına çekilen bir ip üzerinde dengede kalma, yürüme ve çeşitli akrobatik hareketler yapmayı amaçlayan bu etkinliğe gençlerin ilgisi gün boyu sürdü.

Balon futbolu, tırmanma dağı ve zumba da parkın tamamına yayılan şölen alanında eğlencesiyle göze batan ve ilgi gören etkinlikler arasındaydı.

MÜZİK RUHUN GIDASI
Bir gençlik bayramında müzik tabii ki olmazsa olmazdı. Parka kurulan konser sahnesinde Koban’d Project, Parlak Şapkalılar ve Yaren Zeybek Kulübü hem müzikleri hem de danslarıyla sahne aldı. Bunun yanında Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi’nin Gençlik Korosu, Pop Orkestrası ve ‘Let’s Dance’ Latin Dansları Topluluğu da bayram coşkusuna katkı verdi. 

19 Mayıs Gençlik ve Spor Şöleni akşam saatlerinde gerçekleşen Cem Eroğlu stand up gösterisiyle sona erdi.


ARŞİV