Kadıköy'de 1 Mayıs anması

DİSK, TMMOB, KESK, TTB, TDB ve siyasi partiler, Kadıköy Belediyesi Otoparkı önünde bir araya geldi, 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de hayatını kaybedenler için saygı duruşunda bulundu, karanfiller bıraktı. İstanbullular, 1 Mayıs’ta Maltepe’ye davet edildi

29 Nisan 2023 - 12:13

DİSK, TMMOB, KESK, TTB, TDB ve siyasi partiler, 1 Mayıs 1977'de Taksim'de, 1989'da Şişhane'de ve 1996'da Kadıköy’de hayatını kaybedenler için 28 Nisan Cuma günü anma etkinlikleri düzenledi. 1 Mayıs 1996’da Kadıköy’de hayatını kaybeden Hasan Albayrak, Dursun Odabaşı ve Yalçın Levent'i anmak isteyen grup, Kadıköy Belediyesi Otoparkı önünde bir araya geldi, saygı duruşunda bulundu, karanfiller bıraktı. “1 Mayıs şehitleri ölümsüzdür” sloganı atan grup adına basın açıklamasını KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil yaptı.

“KATLİAMCI ZİHNİYETLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

“Bugün 1 Mayıs öncesinde katliamcı zihniyetin, faşist iktidarların ürettiği politikalarla katledilen yoldaşlarımızı, işçileri, emekçileri anmak için buradayız.” sözleri ile konuşmasına başlayan KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil, şöyle devam etti: “Emeğin en yüce değer sayıldığı, emekçilerin yok sayılmadığı ve sömürülmediği bir ortamda 1 Mayıs öncesinde heyecanla ve coşkuyla etkinlikler ve eylemler yapmak isterdik. Ne yazık ki geçmişten günümüze katliamlarla çok yüz yüze kaldık. Katliamcı zihniyete karşı durmadan mücadele edeceğiz. Burada yaşamını yitiren yoldaşlarımızın anısında bütün katliamlarda yaşamını yitirenlerin önünde saygıyla eğiliyoruz.”

Yeşil, “Bu iktidar kadınlara, işçilere, emekçilere ve gençlere yoksulluktan ve işsizlikten başka bir şey vaad etmiyor. Her zamankinden daha fazla işsizlik ve yoksullukla karşı karşıya kalmış bir şekilde 1 Mayıs'ı karşılıyoruz. Bütün taleplerimizi Türkiye'nin dört bir yanında 1 Mayıs meydanlarında haykıracağız.” dedi.

“İSTANBULLULARI MALTEPE’YE BEKLİYORUZ”

İktidarın yıllardır yürüttüğü özelleştirme politikalarıyla ve kamu hizmetlerini tasfiye etmesiyle ölüm getirdiğini söyleyen Yeşil, “Doğal afetleri felakete çevirerek ölüm getirdi. Yangınlarda, sellerde ve yaşanan son depremde siyasi iktidarın yürüttüğü talan ve rant politikaları sonucunda daha çok öldük. Deprem öldürmedi. Kamusal hizmetlerin hayata geçmemesi bizi öldürdü. Yaşamını yitirenlerin önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, emek bizim gelecek bizim diyerek umudumuzu, coşkumuzu, öfke ve isyanımızla birleştirerek özgürlük, eşitlik ve barış mücadelemizi İstanbul'da Maltepe'de, Türkiye'nin bütün sokaklarında haykıracağız. Dünyanın bütün işçileriyle omuz omuza, kol kola, birleşe birleşe özgür yarınları birlikte kuracağız. 1 Mayıs'tan 14 Mayıs'a yeniden kuracağımız, yeniden inşa edeceğimiz yaşamı,  taleplerimizi en güçlü şekilde haykırmak için alanlarda olacağız. Bütün İstanbul halkını Maltepe meydanına bekliyoruz. Güzel günleri birlikte var edeceğiz.” diye konuştu. 


ARŞİV