Kadıköy Belediyesi'nden ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu

Kadıköy Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz üniversite hazırlık kursu açıyor. Kayıtları 15 Ağustos’ta başlayıp 30 Eylül’e kadar devam edecek olan kurs, okulların açılmasıyla 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde başlayacak

05 Ağustos 2022 - 12:17

Kadıköy Belediyesi’nin ücretsiz Üniversite Hazırlık Kursu, 19 Mayıs Mahallesi’nde bulunan Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde yapılacak. Eylül ayında başlaması planlanan hazırlık kursu, öğretim yılı süresince devam edecek. 9 ay sürecek kursta, hafta içi her gün 10.00-15.30 saatleri arasında lise mezunu tüm öğrencilere eğitim verilecek. 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nden Veri Hazırlık Sorumlusu Hacer Yavuz Kardaş “Talebe göre tüm alanlardan sınıflarımızı açacağız.” dedi. Ayrıca ders kitaplarının tümünün de Kadıköy Belediyesi tarafından ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacağı bilgisini verdi.

5 yıldır 19 Mayıs Gençlik ve Çocuk Eğitim Merkezi’nde Matematik Öğretmenliği yapan İlknur Demir ise “Burada sadece TYT-AYT eğitimi vermiyoruz, rehberlik de ediyoruz öğrencilere. Yıl içerisinde tiyatro, sinema, sergi gibi etkinliklerimiz de oluyor. Çok özel bir bağ kuruyoruz. Onlar da yıl sonunda Mühendislik Fakültelerinden Fen Edebiyat Fakültelerine kadar çeşitli bölümler kazanıyorlar. Çok mutlu oluyoruz.” diye konuştu

“TEK İSTEĞİMİZ DEVAM”

Periyodik aralıklarla deneme sınavlarının da yapıldığını belirten Demir, “Burada her türlü imkanımız var. Öğrencilerden tek isteğimiz haftanın 5 günü kursa devam etmeleri.” dedi.

Üniversite Hazırlık Kursu’na kayıt olmak için 15 Ağustos- 30 Eylül arasında Kadıköy Belediyesi’nin web sitesindeki başvuru formunu doldurmak gerekiyor.


ARŞİV