Kadıköy Belediyesi'nde görev değişimi: Mesut Kösedağı görevine başladı

Kadıköy, 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) İstanbul’da en çok oy oranını aldığı ilçe oldu. CHP’nin adayı Mesut Kösedağı oyların yüzde 68,78’ini alarak ilçenin yeni belediye başkanı seçildi. Görevi devralan Kösedağı, “Önümüzdeki beş yıl boyunca Kadıköy’ü bambaşka bir yere taşıyacağız” dedi

04 Nisan 2024 - 16:51

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) büyük bir başarı elde ettiği yerel seçimlerde Kadıköy de CHP’nin İstanbul’da en çok oy oranını aldığı ilçe oldu. 385 bin 32 kayıtlı seçmenin bulunduğu ilçede bin 134 sandık kuruldu. Kullanılan 315 bin 194 oyun 309 bin 617’si geçerli sayıldı.  CHP’nin adayı Mesut Kösedağı oyların (212 bin 961) yüzde 68,78’ini alarak ilçenin yeni belediye başkanı oldu. 

“ARTIK HARİTA KIPKIRMIZI”
Bu seçimlerde CHP’nin oy oranını artırdığı Kadıköy, aynı zamanda partinin İstanbul’da en çok oy oranını aldığı ilçe oldu. Kösedağı oyların yüzde 68,78’ini aldı ve geçen seçimde 65,97 olan oy oranını yükseltti. Seçim zaferini 31 Mart Pazar günü Bağdat Caddesi’nde Kadıköylülerle birlikte kutlayan Kösedağı, “Hedefimiz sadece kazanmak değildi, rekor oyla kazanmaktı” diyerek şunları söyledi: “Hem Kadıköy’de hem de İstanbul’da sizlerin sayesinde rekor oyla kazandık. Artık Beyoğlu, Üsküdar, Şile, Sancaktepe, Silivri, Çatalca, Bayrampaşa ve Gaziosmanpaşa bizimle. Artık harita turuncu değil. Artık harita kıpkırmızı! Ekrem Başkanla ve ilçe belediye başkanlarımızla beraber İstanbul’da sizler için 24 saat, gece gündüz uyumadan çalışacağız. İyi ki Kadıköylüyüm. İyi ki siz varsınız. Hepinize çok teşekkür ediyorum.”

KÖSEDAĞI GÖREVİ DEVRALDI 
Kadıköy Belediye Başkanı seçilen Mesut Kösedağı 4 Nisan Perşembe günü İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı ve beraberindeki heyetle birlikte Atatürk Heykeli'ne çelenk bıraktı. Başkan Kösedağı ve beraberindekiler, daha sonra CHP Kadıköy İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. Heyet, burada düzenlenen törenden sonra Kadıköy Belediye Başkanlığı binasına geçti. 2019 yılından beri Kadıköy Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Şerdil Dara Odabaşı, görevi Mesut Kösedağı’na devretti. Başkanlık binası önünde gerçekleşen devir teslim törenine CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, eski Kadıköy belediye başkanları Cengiz Özyalçın ve Selami Öztürk, meclis üyeleri, partililer ve belediye personeli katıldı.

“HEYECANLI VE GURURLUYUM”
Görevini Kösedağı’na teslim eden Odabaşı şöyle konuştu: “Beş yıl önce göreve başlarken heyecanlı ve gururluydum. Belediye başkanlığı görevimi kardeşim ve yoldaşım Mesut Kösedağı’na devrediyorum. Kadıköy Belediye Başkanı olarak nasıl ki Kadıköy’ün ve Kadıköylülerin haklarını koruduysam, bundan sonra da korumaya devam edeceğim.” dedi.

“BAMBAŞKA BİR YERE TAŞIYACAĞIZ”
Kadıköy’ün eski belediye başkanları Cengiz Özyalçın, Selami Öztürk ve Aykurt Nuhoğlu’na teşekkür eden Mesut Kösedağı ise Kadıköy’ün CHP’nin ve sosyal demokratların kalesi olduğunu ifade etti.  Kösedağı, “Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’e Türkiye’de haritayı kıpkırmızı yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Bunu büyütmek için de elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Tüm örgütümüze çok teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız. Artık 467 bin 500 vatandaşımıza eşit hizmet için burada 5 yıl boyunca görev alacağım. Biz çok büyük bir aileyiz. Çaycısından müdürüne kadar burada bütün personelimizle çok güzel bir beş yıl geçireceğiz. Herkesin motivasyonu yüksek olacak. Çünkü bir hedefimiz var. Biz Kadıköy için çok çalışacağız. Sizlerin desteğiyle, Kadıköylülerin gücüyle, yoldaşlarımın gücüyle önümüzdeki 5 yıl boyunca Kadıköy’ü bambaşka bir yere taşıyacağız.” diye konuştu. 


ARŞİV