Kadıköy 29 Ekim’e hazır

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yıl dönümü Kadıköy’de 1 hafta boyunca sürecek bir dizi etkinlikle kutlanıyor. Etkinlikler, 29 Ekim’de Bağdat Caddesi’nde gerçekleşecek geleneksel Cumhuriyet Yürüyüşü ile son bulacak

21 Ekim 2022 - 12:29

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl ‘İlelebet Cumhuriyet’ sloganıyla hazırlıklarını tamamladığı Cumhuriyet Haftası kutlamalarına, 22 Ekim Cumartesi günü bando eşliğinde bayrak dağıtımıyla başlanacak.

22 MAHALLEYE BAYRAK DAĞITILACAK

Bayrak dağıtımına, 22 Ekim Cumartesi günü Osmanağa Mahallesi’nde14.00’da Cumhuriyet Bandosu’nun çalacağı Cumhuriyet marşları eşliğinde başlanacak. 29 Ekim Cumartesi gününe kadar Kadıköy’ün 22 mahallesinin tamamına bayrak dağıtılması hedefleniyor. 

Kutlamalar, 24 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da rıhtımdaki Atatürk Anıtı’nda meşale yakma töreni ile devam edecek. 29 Ekim gününe kadar yanmaya devam edecek meşaleyi Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı öğrencilerle birlikte yakacak. 

CUMHURİYET SEVDALILARI CADDE’DE BULUŞUYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının doruk noktasını ise her yıl olduğu gibi bu yıl da “Cumhuriyet Yürüyüşü” olacak. Kadıköy Belediyesi, Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar’da saat 19.00’da başlayacak yürüyüş için hazırlıklarını tamamladı. Cumhuriyet sevdalıları, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim Cumartesi akşamı Bağdat Caddesi’nde buluşacak. Yürüyüş Suadiye Işıklar’da başlayıp, İskele Sokak’ta son bulacak.

 

ARŞİV