İyilik istasyonu açıldı

İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Vakfı işbirliğiyle “İyilik İstasyonu” açıldı. Afetzedeler İyilik İstasyonu’ndan kıyafet ve temel ihtiyaç malzemelerini ücretsiz temin edebilecek

22 Mart 2023 - 11:02

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin depremin hemen ardından Yenikapı’da kurduğu yardım merkezinde dayanışma büyütülerek İyilik İstasyonu açıldı. Yenikapı Yardım Merkezi’nde, bir yandan yardım tırlarının bölgeye ulaştırılması için çalışmalar devam ederken, diğer yandan da İstanbul Vakfı ve İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı işbirliğiyle açılan ‘İyilik İstasyonu’, İstanbul’a yerleşen afetzedelerin kıyafet ve belli temel ihtiyaç malzemelerini temin edebildikleri bir dükkân olarak hizmet veriyor. Çocuk, kadın ve erkek sıfır veya temiz ikinci el kıyafetler, çocuklar için oyuncaklar, temel hijyen malzemeleri gibi ürünler, İyilik İstasyonu’na gelen afetzedeler tarafından ücretsiz olarak alınabiliyor.

HAFTANIN YEDİ GÜNÜ AÇIK

İyilik İstasyonu’nda, çocuklarıyla birlikte gelen afetzede vatandaşların alışveriş esnasında çocuklarını vakit geçirmeleri için bırakabilecekleri bir ‘Çocuk Oyun Alanı’ da var.

Ürünlerin bağış yoluyla temin edildiği merkez; haftanın 7 günü, 09.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Başlangıç olarak 3 ay açık kalması öngörülen ‘İyilik İstasyonu’nun süresi, ihtiyaçlara göre belirlenecek.


ARŞİV