İstanbul'dan Sarıkamış'a Şehitlerimizi anma turu

Bisiklet İstanbul İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan “Sarıkamış Şehitlerini anma Bisiklet turu” Taksim’de düzenlenen “Bayrak-Toprak” töreni ile başladı.

12 Ocak 2012 - 14:39

Bisiklet İstanbul İl Temsilciliği’nin faaliyet programında yer alan “Sarıkamış Şehitlerini anma Bisiklet turu” Taksim’de düzenlenen “Bayrak-Toprak” töreni ile başladı. Başlangıç turu “Osmanbey, Şişli ve Mecidiyeköy” güzergâhlarından geçilip, Boğaz Köprüsü bitiminde son buldu.

Taksim’deki törene, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve Bisiklet İl Temsilcisi Tuna Akyüz ile çok sayıda sporsever katıldı.
 Tur; 4 Ocak’ta Trabzon-Artvin, 05 Ocak’ta Artvin-Ardahan, 6 Ocak’ta Ardahan-Kars, 7 Ocak’ta Sarıkamış Şehitliği-Allahuekber Dağları şeklinde gerçekleştirildi.
İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Numan Güzey, törende yaptığı konuşmada, şehitlerimizi anma adına yapılan böyle bir etkinliği çok anlamlı bulduğunu kaydederek, “Böylesine güzel ve manalı bir organizasyona emeği geçen herkesi kutluyorum. Ülkeler artık savaşlarını cephelerde silahla değil, reklam ve propoganda alanlarında yetiştirdikleri dünya çapında sporcularla yapıyor. Biz de şampiyonlarımızın bulunmalarını ve yetiştirilmelerini asla tesadüflere bırakamayız. Altyapılara yüzde yüz önem vermeli, bilimin ve tıbbın rehberliğinde dünya ve olimpiyat şampiyonları yetiştirerek, bayrağımızı bütün dünyada dalgalandırmalı, İstiklal Marşımızı dinletmeliyiz” dedi.
Çeşitli konuşmalarla devam eden tören, Taksim’den Sarıkamış şehitliğine götürülecek toprağın alınması ve verilen startla sona erdi.

ARŞİV