İntaş Lisesi'nin kültür sentezi

Kadıköy İntaş Lisesi, Avrupa ile 4. ortak projesini yürütüyor. İntaş Lisesi’nin 2005’ten beri başarıyla sürdürdüğü uluslararası kültürel etkileşimi sağlamayı amaçlayan...

05 Ocak 2012 - 13:23

Kadıköy İntaş Lisesi, Avrupa ile 4. ortak projesini yürütüyor. İntaş Lisesi’nin 2005’ten beri başarıyla sürdürdüğü uluslararası kültürel etkileşimi sağlamayı amaçlayan Avrupa Birliği programı Comenius Projesi’nde İspanya, Türkiye, İngiltere ve İtalya bulunuyor. Projenin son toplantısı 24 -28 Ekim 2011 tarihinde İspanya’dakiI.E.S. “Legio VII –Leon-Spain” okulunda gerçekleşti. Toplantıya İntaş Lisesi’nden proje koordinatörü Gülçin Ayhan Ertek, İngilizce öğretmeni Zerrin Gürtuca ve okul müdürü Resul Özdemir katıldı.

“Çocuk Masallarında ve Peri Masallarında Avrupa’nın Kültürel Dünyası” konulu toplantıda; her ülke, orijinal eski masallarından birini seçip bu masalın morfolojisini inceleyerek ülkeler arası benzerlik ve farklılıkları ortaya koydu. İntaş Lisesi de altı öğrencisiyle “Sihirli Çeşme” adlı bir Türk masalını tiyatrolaştırıp sahneye uyarladı.

ARŞİV