İnsan hakları konusunda Kadıköy'e tam not

Kadıköy Kaymakamlığı’nda düzenlenen yıl sonu değerlendirme toplantısına Gazete Kadıköy de katıldı.

14 Aralık 2011 - 16:54

Kadıköy Kaymakamlık Binası’nda gerçekleşen ve Kadıköy’den yerel yetkililer, muhtarlar, yerel basın ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıda Kadıköy Kaymakamı Hasan Karahan, Kadıköy’ün pek çok özelliğiyle öne çıktığını ifade etti.

Asayiş, insan haklarına riayet gibi konularda Kadıköy’ün örnek kentler arasında yer aldığını, kentteki asayiş olaylarında bariz bir azalma olduğunu konuşmasında ifade eden Kaymakam Karahan, yıl sonu değerlendirme toplantısında katılımcıların da düşüncelerini sordu. Kadıköy ile ilgili konuların yanı sıra 10-16 Aralık Dünya İnsan Hakları Haftası dolayısıyla Avrupa ile Türkiye’de insan hakları konusunun da ele alındığı toplantıda Kaymakam Karahan, zaman zaman Avrupa ülkelerine yaptığı ziyaretlerde edindiği bilgiler ışığında Türkiye’nin, insan haklarına riayet bağlamında Avrupa’dan üstün taraflarının olduğunu söyledi. İnsan haklarına riayet bağlamında Kadıköy ile ilgili de bir değerlendirmede bulunan Kaymakam Karahan, kentte insan hakları bağlamında sıkıntı yaşanmadığını, kendilerine bu konuda herhangi bir şikâyet veya soruşturma ulaşmadığını belirtti.
KADIKÖY’DEN VAN’A UZANANAN YARDIM ELİ
Toplantıda Van’da yaşanan deprem de gündeme geldi. Deprem nedeniyle evleri yıkılan ve İstanbul’a gelen Vanlı vatandaşların bir kısmının da Kadıköy’e geldiği, depremzede vatandaşların sorunlarıyla ilgilenildiği de belirtildi.

ARŞİV