İftarda şehitler için dua edildi

Şehit yakınları ve gaziler Kadıköy Kaymakamlığı ve Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi

03 Temmuz 2015 - 10:42
Şehit yakınları ve gaziler Kadıköy Kaymakamlığı ve Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeğinde bir araya geldi
 
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ile Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu düzenlenen iftarda şehit yakınları ve gazilerle buluştu. 29 Haziran Pazartesi günü düzenlenen ve 200’ün üzerinde şehit yakını ve gazinin katıldığı iftara Kadıköy’ün mülki amirleri de tam kadro katıldı. Fenerbahçe Camii İmam Hatibi Fatih Akman’ın okuduğu akşam ezanıyla oruçlar açılırken, Kadıköy Müftüsü İlyas Öztürk iftarda şehitler için dua etti.
 
ŞEHİTLERİMİZ SAYESİNDE…
İftar sonrası Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal şehit yakınları ve gazilere hitaben bir konuşma yaptı. “Şehitlerimiz olmasaydı bu topraklar vatan olamazdı. Onların sayesindedir ki bu topraklar vatan olmuştur. Onların sayesinde başımız dik, alnımız ak, ufkumuz, geleceğimiz güvence altındadır” diyen Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, kendisinin de bir şehit ailesi mensubu olduğunu, şehit yakınlarının duygularını anladığını söyledi. Şehit yakınlarını ve gazileri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirten Kurubal, iftar yemeğinin ardından şehit yakınlarıyla görüştü, onları teselli etti.
 
KADIKÖY’Ü ÇOK SEVERDİ
Yakınlarını yakın zamana kadar devam eden çatışmalarda kaybeden şehit yakınları hüzünlüydü. Gazetemize duygularını şöyle anlattı:
Şencan Bayramoğlu (İstanbul Şehit Aileleri Derneği Başkanı): Şehit annesiyim. Oğlumu 1992’de Güneydoğu’da kaybettim. Kadıköy’ü çok severdi. Kalamış Sahil Yolu’nun kaldırımlarının bile fotoğrafını çekmiş. Albümünde var. Kadıköy’de okudu.
Halil Gürhan: Sahrayıcedit’te yaşıyorum. Sahrayıcedit Camii’nin yanındaki parkta oğlumun ismi var. Şehit Asteğmen İbrahim Gürhan Parkı. 1993’te şehit oldu. Marmara Üniversitesi’nde Uluslararası İşletme okudu. Arkadaşları çok severdi. Çok düzenliydi. Pazarda sevdiği meyveyi görünce, giydiği elbiseyi görünce ağlıyoruz.
 
BABANIN SON ÖPÜCÜĞÜ
Dilek Sevim: Şehit Muhammed Sevim’in eşiyim. Çocuklarına çok düşkündü. Son bir hatırası var bende. Apartmandan çıktı. Göreve yetişecekti. İndi aşağıya. ‘Eyvah! Koçumu öpmedim” dedi. Geri döndü. Oğlumuzu öptü, çıktı gitti. Onu hep hatırlarım.
Tansu Sevim: Şehit Muhammed Sevim’in oğluyum. 1974 senesinde babamı kaybetmişiz. Görev uçuşu esnasında uçağı düştü ve şehit oldu. Fazla hatıram yok. Ben 2 yaşında, ablam 6 yaşındaymış. Hatırlamıyorum. Babam beni öptükten sonra gitmiş. Beni omzunda taşırmış.
 
 
ARKADAŞLARIMIZI UNUTAMIYORUZ
İftara katılan Kore ve Kıbrıs gazileri duygularını zaman zaman gözyaşlarıyla ifade etti.
Kore Gazisi Talip Yiğit: Kadıköy Yeldeğirmeni’nde yaşıyorum. Kaybettiğimiz arkadaşlarımızı burada tekrar anıyoruz. Duygulanıyorum, konuşamıyorum.
Kıbrıs Gazisi İdris Can: Göztepe’de yaşıyorum. İftarı düzenleyenlerden Allah razı olsun. Belediye Başkanımız, Kaymakamımıza teşekkür ediyoruz şehit yakınları ve gaziler olarak. Kaybettiğimiz arkadaşlarımız hiç aklımızdan çıkmıyor.
Kıbrıs Gazisi Ali Alp: Kadıköy’de yaşıyorum. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Geçen Kıbrıs’a gittim, şehitlikte dua ettim. Arkadaşlarımızı unutmadık. Onlar unutulmaz.
Kıbrıs Gazisi Yaşar Öztürk: Göztepe’de yaşıyorum. Çok mutlu oldum davet edildiğim için.
 
Fotoğraflar
Dilek Sevim, Tansu Sevim, Arzu Sevim Erbattal kızı Meriç Sevim
 

ARŞİV