İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra Çağlayan Adliyesi önündeki kalabalığa seslenen İmamoğlu “Bu şehirde kimse kendisini çaresiz ve yalnız hissetmesin diye çok çalışacağız” dedi

03 Nisan 2024 - 18:18

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 51 oyla yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu mazbatasını aldı.

“SORUMLULUĞUMUZUN FARKINDAYIZ”

İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra Çağlayan İstanbul Adliyesi'nde teşekkür konuşması yapan İmamoğlu şöyle konuştu: Benim için çok özel bir an. Bu anı ikinci kez yaşıyoruz. Çok mutluyum onurluyum. Sorumluluğumuzun farkındayız. Hem mazbata sürecine dair hem mazbatanın anlamına dair, hem şehre olan sorumluluklarına dair.  Bu bağlamda bugün burada şehrimize yakışan, İstanbul gibi kadım bir kentin seçim sonrasına değer katan bir ortamın hazırlanmasına teşekkür ediyorum. Müteşekkiriz. Aynı zamanda 16 milyon insanımızın mazbatası aslında bana verilen mazbata. Değeri, sorumluluğu çok büyük. Üzerimizdeki sorumluluğun farkındayız. Allah mahçup etmesin. İstanbul bütün insanlığın duygularının beslendiği bir kenttir. Hayata dair bütün unsurlarıyla çok nitelikli bir 5 yıl yaşatmak en büyük arzumuzdur. Tüm şehrin yetenekli insanlarından faydalanmanın yöntemlerini yukarı taşımak istiyoruz.

Emeği geçen çok insan var. Herkese tek tek teşekkür ediyorum. 90 binden fazla çalışana teşekkür ediyorum. Bu yolculuğun ne kadar zor olduğunu bilerek bütün baskılara rağmen yanımızda dimdik duran ve en büyük destekçilerim olan aileme yürekten teşekkür ediyorum. Umarım Türkiye daha sevgiyle dolu, daha barışçıl bir ülke olur."

“HER İNSANIMIZ KARDEŞLİĞİ HİSSEDECEK”

Mazbatasını aldıktan sonra kutlama için Çağlayan Adliyesi önünde toplanan kalabalığa seslenen İmamoğlu “Bu güzel şehrin sorumluluğunu üstelenme onuru ve gurunu yaşıyorum” diyerek 16 milyon İstanbulluya teşekkür etti. 31 Mart’ın bir demokrasi bayramına dönüştüğünü ifade eden İmamoğlu “Yeni dönemde en önemli şey yine 16 milyon insanımızı eşit görerek ve yine halkın parasını halkın çıkarı için kullanarak bu şehrin çocukları mutlu olabilsinler diye eşit koşullarda hayata hazırlanabilsinler diye gençlerimiz gençliklerini doya doya yaşasınlar diye geleceklerini bu şehirde görebilsinler diye çok çalışacağıma hepinizin huzurunda söz veriyorum. Bu şehrin annelerinin babalarının içlerinin huzurlu olduğu bir dönemi var edeceğiz. Bu şehirde kimse kendisini çaresiz ve yalnız hissetmesin diye çok çalışacağız. İstanbul'un meydanları buluşma yerleri parkları sahil yerlerinde her insanımız kardeşliği hissedecek. Özgürlüğü mutluluğu huzuru... Ve gerçekten bu şehirden keyif alacaklar. Göreceksiniz daha iyilerini yapacağız.” dedi.

Önümüzdeki 5 yılda İstanbul’u dünyanın örnek bir şehri haline getireceklerini söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti:” Biliyoruz ki İstanbul önüne konulacak her hedefe ulaşabilecek bir potansiyele sahip. Tabii geçtiğimiz 5 yılda İstanbul’un bu tam yol ileri sürecini dönem dönem yavaşlatan engelleyen girişimlere maruz kaldık bunları biliyorsunuz umuyorum ve diliyorum ki milletimizin seçimleri tercihleri ortaya konulan sonuçla sağduyulu Ankara’da bulunan yöneticilere hükümete ve sayın cumhurbaşkanına da bir mesaj olur. İnşallah bu engelleme girişimleri bir daha olmaz inşallah buna son verirler. Hükümet ve belediye işbirliğine dayalı saygılı ve özenli bir dönemi hep birlikte hep birlikte var ederiz. Temennim budur. Hem İstanbul hem ülkemiz kazanır. 31 Mart’ta bu talebi çok güçlü bir biçimde buradan bu mesajı verdi mi? Bu kadar net. Bu sesin Ankara'dan duyulacağına ve artık yanlış yaptıklarının vatandaşla inatlaşmanın asla ve asla kendilerine fayda vermediğinin farkına vardılar. O bakımdan biz önümüzdeki süreçte de göreceksiniz icraat hizmet ve yatırımla dolu çok yoğun bir dönemi devam ettireceğiz. Göreceksiniz daha çok metro daha çok altyapı yatırımları daha çok yeşil alan daha çok kültür sanat ve spor yatırımları daha çok dayanışma daha çok sosyal destek daha çok tarihi alanların restorasyonları. Her alanda rekor düzeyde başardığımız işlerin önümüzdeki dönemde çok daha fazlasını hepinizin huzurunda mazbatayı aldıktan sonra bir kez daha vaat ediyoruz.”

“VAN’DA YAŞANAN TAM BİR GARABET”

Sandıktan çıkan sonuca herkesin saygı duyması gerektiğine dikkat çeken İmamoğlu, Van İl Seçim Kurulu'nun Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkının geri alınarak mazbatanın AKP adayına verilmesine ilişkin şunları söyledi:

“Van’da yaşanan tam bir garabet. Bütün bu hususları hassas ve titiz bir şekilde takip ediyorum. Ve bu konuda demokrasiden haktan hukuktan adaletten yana olmaktan bu kardeşiniz asla vazgeçmeyecek onu söyleyeyim. Haksızlığa karşı durmayan haksızlığı görüp de susan dilsiz şeytan olur. Bunu asla unutmayın. Bana yapılınca haksızlık başkasına yapılınca uzaktan seyretmek bu memleketin hiçbir insanına yakışmaz.  Ben ‘Hak yemem hakkımı yedirmem’ derken rakibim de olsa hakkı yeniyorsa gidip onun elini ayağa kaldırmayan namerttir. Bu bağlamda yapılan haksızlıklara, hukuksuzluklara karşı sonuna kadar mücadelenin neferi olacağımı kimse unutmasın. İmamoğlu'nun işi seçim bitti, işim bitti değil, benim işim yeni başlıyor.”

Tuzla ve Beykoz’da süreç uzatıldığını söyleyen İmamoğlu “Bazı kişiler devretme erdemini bile gösteremez. Buradan açık çağrı yapıyorum. Birilerinin kötü niyetlerinin ekmeğine yağ sürmeyin. Buradan Tuzla’ya sesleniyorum; derhal arkadaşımın mazbatasını verin. Bu anlamsız bu çifte standart uygulamaları takip edecek, milletimiz adına adaletin savunucusu olmaya devam edeceğiz.”


ARŞİV