Göztepe Gönüllüleri GAP'ta bayrak açtı

Göztepe gönüllüleri'nin tarih ve kültür turu görülmeye değerdi

27 Kasım 2013 - 13:56
6-13 Ekim tarihleri arasında GAP turu yapan Göztepe Gönüllüleri, Gaziantep, Zeugma Mozaik Müzesi, Bakırcılar Çarşısı, Fırat nehrindeHalfeti tekne turu, Harran evleri ve ilk üniversite kalıntıları gördükten sonra Şanlıurfa’ya geçtiler. Daha sonra dünyada bilinen ilk tapınağı içersinde bulunduran Cilalı Taş Devri yerleşimi olduğu söylenen Göbeklitepe’ye gittiler. Ardından Mardin ve Midyat’ı gezip Mor Gabriel Manastırı’nı ziyaret ettiler. Dicle Nehri üzerinde kurulacak olan Ilısu barajı nedeniyle sular altında kalacak olan Hasankeyf’i gördüler. Diyarbakır ve Adıyaman’ı gezip, Nemrut Dağı’na çıktılar ve Adana üzerinden İstanbul’a döndüler. Gönüllüler, gezi sırasında yanlarında götürdükleri okul malzemelerini köy okullarında öğrencilere dağıtarak sohbet de ettiler.
 
MODERN SANATLAR MÜZESİ’NE ZİYARET
Göztepe Gönüllü Evi, 15 Kasım tarihinde Harun Reşit İlköğretim Okulu’nun 4.sınıf öğrencilerini İstanbul Modern Sanatlar Müzesine götürdü. Ziyaret sırasında öğrenciler ile Sanat Labirenti adlı çalışma yapıldı. Fotoğraf ve resim sanatı arasındaki benzerliklerin ve farklılıkların ele alındığı atölye çalışması, bu iki sanat formunu bir arada konu olarak aldı. Uzman eşliğinde sergi gezisinin ardından atölyede çocuklar kendileri için hazırlanan fotoğraflar üzerine çizimler ve boyamalar yaparak sanat çalışmalarını tamamladılar. Böylece öğrenciler, farklı sanat formlarını birlikte kullanarak sanatsal becerilerini geliştirmiş oldular.
 
BELGRAT ORMANI’NDA MEŞE PALAMUTU TOPLADILAR
Göztepe Gönüllülüleri, 7 Kasım Perşembe günü de TEMA Vakfı'nın düzenlediği Belgrad Ormanları gezisine katıldı. Meşe palamudu toplama etkinliğine katılan gönüllüler, orman mühendisleri ile ormanı gezip, meşe ve gürgen ağaçlarını tanıttılar. Meşe palamutlarını toplayan gönüllüler, ağaç sayısının daha az olduğu bölgelere palamutları atarak dönüşe geçti.

ARŞİV