Gönüllü Merkezlerinde Sağlık Seminerleri

Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezleri birçok etkinliğin yanında sağlık seminerleri de düzenliyor.

14 Nisan 2016 - 16:06
Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezleri birçok etkinliğin yanında sağlık seminerleri de düzenliyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen sağlık seminerlerinde eklem ağrıları, ilk yardım gibi pek çok konuda bilgilendirmeler yapıldı.
KALBİMİZE NASIL İYİ BAKALIM?
Suadiye Gönüllü Evi’nde Uzman Doktor Edibe Nuray Saatçi kalp sağlığı, kalp hastalıkları ve diyabet ilişkisi konularında bilgi verdi. Saatçi, çağımızın hastalığı diyabetin yaptığı yüksek tahribatla kalp ve damar hastalıklarına sebep olduğunu, dolayısıyla önce diyabeti; sağlıklı beslenme ve spor aktiviteleri ile engellemek gerektiğini hatırlattı. Kalp ve damar hastalıklarının diyabet ve yüksek tansiyonla olan ilişkisini vurguladı.
MENOPOZLA YAŞAMAK
Kriton Curi Parkı Gönüllü Evi’nde Jinekolog Dr. Verda Alpay Türk “Menopozla Yaşamak” konulu söyleşi yaptı. Menopozun  doğurgan  dönemden  doğurgan  olmayan  döneme geçiş  olduğunu, bir hastalık  olmayıp  doğal bir olay  olduğunu belirten  Alpay Türk, menopoz  döneminin bazı kadınlarda rahat, bazı kadınlarda ise sıkıntılı geçtiğini  belirtti.  Alpay Türk, Menapoz döneminde  aşırı protein, tuz, alkol ve kahveden  uzak  durup  bol sıvı  tüketmek  gerektiğinin altını çizdi.

EKLEM AĞRILARI            
Sahrayıcedit Gönüllüleri, Sahrayıcedit 23 Nisan Parkı’nda eklem ağrıları ile ilgili bir etkinlik gerçekleştirdi. Dr. Oya Güleç eklem ağrılarının nedenleri, çözüm yollarını anlatarak katılımcıların sorularını cevapladı.

ETERİK YAĞLARIN ETKİLERİ
Sahrayıcedid Gönüllü Evi tarafından gerçekleştirilen bir başka sağlık semineri ise Eterik Yağlar ile ilgili oldu. Defne Parkı’ndaki organizasyonda Prof. Dr. Mustafa Rıza Özbek, Eterik yağların ruh, beden ve zihin sağlığı üzerindeki olumlu etkileri ile ilgili bilgiler verdi.
NE OLURSAN OL KENDİN OL
Rasimpaşa Gönüllü Evi’nde  Uzm.Psk. Asuman Özaydın  “Koruyucu Ruh Sağlığı” atölyelerinden üçüncüsünü  ‘Ne olursan ol kendin ol’ konusunu görsellerle ve katılımcılarla birlikte yaptıkları örneklemelerle anlattı.
Özaydın insanın kendi özelliklerinin farkına varabilmesi için kendi içine, derinliklerine yaptığı yolculuğun en uzun yolculuk olduğunu belirtti. Kendini tanıma, kabul ve değişim isteği, duyguları yönetme, davranış kontrolü,  özsaygı,  kendini sevme, sınırlarını belirleme, gibi başlıklar üzerinde duran Asuman Özaydın, atölyeyi  Mevlana’nın “Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol” sözleriyle sonlandırdı.

İLK YARDIM BİLİNÇLENDİRME
Fenerbahçe Gönüllü Evi’nde, Dr.Rana Beşe Sağlık Polikliniği eğitmenleri Dr.Demet Özkan ve Banu Korkmaz tarafından gönüllülere İlkyardım Bilinçlendirme Semineri verildi. Seminerde insan vücudu tanıtılarak ilk yardım esnasında yapılacak temel uygulamalar anlatıldı.

CİLDİMİZİ NASIL KORUMALIYIZ?
Erenköy Gönüllüleri Medical Estetisyen Duygu Kahraman Gerçek’i konuk etti. Cilt temizliği ve korumak için nelere dikkat edilmesinin konuşulduğu seminerde beslenme alışkanlıklarının cildi etkilediğine dikkat çekildi. Cilt temizliğinin önemini vurgulayan Gerçek, bakım yapılmayan cildin PH değerinin arttığını ve cildin hızla yaşlandığını belirtti.

DÜNYA OTİZM FARKINDALIK AYI
Göztepe Gönüllüleri, Dünya Otizm Farkındalık ayı kapsamında Hamit İbrahimiye Otistik Eğitim ve İş Merkezi Okulu’na destekte bulundu. Gönüllüler her yıl olduğu gibi Okul Aile Birliği üyelerinin talepleri doğrultusunda bu yılda iş atölyesi malzemeleri, televizyon, kondisyon bisikletleri ve müzik aletlerini okula bağışladı.

ARŞİV