'Geleceğin sanatçıları'na davet

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 40. yılında başlattığı Aydın Gün Teşvik Ödülü başvuruları sürüyor

24 Kasım 2016 - 15:44

Gökçe UYGUN

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla 40. yılında başlattığı Aydın Gün Teşvik Ödülü başvuruları sürüyor. İKSV’nin kurucuları arasında yer alan ve Türkiye’de operanın gelişmesine büyük katkıda bulunan Aydın Gün anısına başlatılan ödüller 2012 yılından bu yana her yıl klasik müzik alanında başarılı bir gence bir defaya mahsus olmak üzere veriliyor. Çalgı, opera, bestecilik veya şeflik branşında eğitim görmekte olan veya eğitimini tamamlamış 30 yaşın altındaki müzisyenlere açık olan yarışmada, Seçici kurul İKSV Genel Müdürü Görgün Taner başkanlığında, Devlet Sanatçısı şef Rengim Gökmen, Devlet Opera ve Balesi Başrejisörü Yekta Kara, keman sanatçısı Cihat Aşkın, Borusan Sanat Genel Müdürü Ahmet Erenli ile İstanbul Müzik Festivali Direktörü Yeşim Gürer Oymak’tan oluşuyor. Genç müzisyenler, 5 Aralık 2016 Pazartesi sabahına kadar [email protected] adresine özgeçmişleri ve işitsel-görsel malzemelerini göndererek ödül için başvurabilecekler. 15 bin TL tutarındaki ödülün sahibinin kim olduğu ise adayların ulusal ve uluslararası başarıları ile gelişmeye açıklıklarını değerlendirecek seçici kurul tarafından aralık ayı sonunda duyurulacak.
Yarışmayı geçtiğimiz yıllarda sırasıyla kemancı Hande Küden, viyolonselci Cansın Kara, kontrbasçı Salih Emre Şahin ve kemancı Emre Engin kazanmıştı.



ARŞİV