Feneryolu'nda doğa duyarlılığı artıyor

Mahalle sakinlerinin doğa ve çevre duyarlılığını arttırmak için çalışmalarını sürdüren Feneryolu Gönüllüleri...

01 Mart 2012 - 11:09

Mahalle sakinlerinin doğa ve çevre duyarlılığını arttırmak için çalışmalarını sürdüren Feneryolu Gönüllüleri, alternatif enerji kaynaklarının doğru kullanımını anlatan bir seminer de düzenledi.

Doğa ve Çevre Duyarlılığını Arttırıcı Bilinçlendirme Çalışmaları kapsamında 18 Şubat Cumartesi günü saat 12.00’de Feneryolu Doğa ve Çevre Komite Gönüllüleri, 2.   grup apartman yöneticileri ile biraraya geldi. 
Feneryolu Gönüllüleri Başkanı Nihal Ekmekçioğlu tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Ayhan Ermiş tarafından atıkların toplanması, saklanması ve değerlendirilmesi ve yapılması gerekenler hakkında, S.O.S. Feneryolu Proje Lideri Türkay Özer tarafından da deprem öncesi konutlarımızda, deprem sırasında apartmanımızda, yolda, araçta nasıl korunmalıyız ve apartmanda deprem öncesi yapılması gereken görev dağılımı ile ilgili bilgiler verildi.  
Emekli öğretmen Hicran Uz ise su israfını önlemek, bahçe güzelleştirmek ve hayvanlarla ilgili doğa ve çevreyi koruma adına yapılması gerekenleri dile getirdi. Ayrıca toplantıya katılan Su Kutusu İçme Suyu Teknolojileri A.Ş. yetkililerinden Şansal Yörür tarafından hayat kaynağımız su hakkında detaylı ve yol gösterici açıklamalar yapıldı. Apartman yöneticilerinin sorularının cevaplandırıldığı, isteklerinin ve şikâyetlerinin alındığı, imkanlar ölçüsünde Kadıköy Belediye birimleri ile halk arasında köprü olarak gereken desteğin apartman yöneticilerine verileceğinin gönüllülerce ifade edildiği toplantı, ikramlı çay servisiyle sona erdi.
 
ALTERNATİF ENERJİ KAYNAKLARININ KULLANIMI
Feneryolu Gönüllüleri’nin bir diğer etkinliği de Feneryolu Doğa ve Çevre Komite Gönüllüleri tarafından organize edilen Alternatif Enerji Kaynakları ile ilgili seminerdi. Öğretim görevlisi ve aynı zamanda Göztepe Gönüllü Başkanı Simay Bodur’un konuşmacı olduğu seminerde   yapılan sunum, detaylı ve ilgi çekiciydi. Katılımcıların proaktif oluşu seminere ayrı bir renk kattı.
İkramlı çay servisi sonrası Feneryolu Gönüllüleri Başkanı’nın Nihal Ekmekçioğlu, konuşmacı ve katılımcılara teşekkürü ile seminer sona erdi.

ARŞİV