Eylül'de başladı Haziran'da bitti

Depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Tek Yapı Dönüştürme Projesi’ni Kadıköy’de Özden Apartmanı ile başlatan Kiptaş, Eylül ayında başladığı inşaatı 10 ayda tamamladı.

16 Haziran 2023 - 02:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri KİPTAŞ, İstanbul İmar AŞ ve BİMTAŞ tarafından İstanbul’daki riskli yapıları dönüştürmek için “İstanbul Yenileniyor” projesi başlatıldı. Proje kapsamında tek yapı dönüştürme çalışmaları da yürütüldü.

10 AYDA BİTTİ

“Tek Yapı Dönüştürme Projesi” kapsamında ilk anlaşma Kadıköy Kozyatağı Mahahlesi’nde bulunan Özden Apartmanı sakinleri ile yapıldı. Anlaşmanın ardından 2022 Eylül ayında inşaat çalışmalarına başlanıldı. 14 konut, 2 ticari birim toplam 16 bağımsız bölümden oluşan 7 katlı apartmanın inşaatı 10 ayda bitirildi. 

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, inşaatın bitirildiğini sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duyurdu. 

“ELLERİNİZE SAĞLIK, KİPTAŞ’A TEŞEKKÜRLER”

Kurt’un paylaştığı görüntüde biten apartmanın görüntüsü ile  hak sahiplerinden Gülgün Özler’in görüşlerine yer verildi. “25 yıldır oturduğum bina birden değişti” diyen Özler, yenilenen apartmanın yerden ısıtmalı olmasına şaşırdığını, mutfağı da çok beğendiğini ve kullanışlı olduğunun söyledi. Özer, “KİPTAŞ tarafından bize her ay resim geldi, bilgi verildi. Eylül’de başladı, Haziran’da bitti. Her ay kira yardımı yapıldı. Ellerinize sağlık, KİPTAŞ’a teşekkürler” şeklinde konuştu. 

İKİ APARTMAN DA YOLDA

Özden Apartmanı dışında Kadıköy’de Nurcan Apartmanı ve Ferah Apartmanı inşaatları “Tek Yapı Dönüştürme Projesi” kapsamında devam ediyor.

İSTANBUL YENİLENİYOR 

İstanbul Yenileniyor, iştirakleri olan KİPTAŞ, İstanbul İmar A.Ş. ve BİMTAŞ'ın paydaşı olduğu İstanbul Yenileniyor Projesi’nden yararlanabilmek için binanın 1999 yılı öncesi yapılmış olması gerekiyor. Proje kapsamında, Tek Yapı Dönüştürme ve Kentsel Dönüşüm alt başlıkları ile başvurular alınıyor. 

 

Ayrıntılı bilgi için https://istanbulyenileniyor.com/nedir

 

ARŞİV