Engellilerden ‘engelsiz' sanat

Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle CKM’de bütün engel gruplarını kapsayan etkinlikler düzenledi.

22 Aralık 2011 - 13:50

Engelsiz Sanat Derneği tarafından organize edilen ve ailesi tarafından yorgan altında saklanmayan, doğduğu evde bir günah değil de gerçek bir birey olarak algılanan, sosyal ve profesyonel yaşamda başarılı gençlerin estetik fotoğraflarından oluşan  “Yorgan” isimli fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayan etkinlik; “Engeller=Önyargılarımız” isimli bir performans gösterisi ile devam etti. Etkinlik, zihinsel engelli gençlerden oluşan “Hayatın Ritmi” perküsyon grubunun konseri ile sona erdi.

Görme engelli piyanist Emre Şahinalp, bedensel engelli balet Mehmet Sefa Öztürk, ressam Naci Yenier, işitme engelli anlatıcı Demet Kırkıç ve çellist Feride Berin Öget tarafından gerçekleştirilen performans gösterisi seyircilerden büyük ilgi gördü.

Bale, dans, resim, müzik ve şiirin aynı sahnede buluştuğu gösteri işitme engelliler ve görme engelliler için de işaret dili, sesli betimleme tekniği ve Braille baskılı metinler ile seyircilere aktarıldı. Performans gösterisinin ardından sahne alan Kadıköy Belediyesi Engelli Danışma Ve Dayanışma Merkezi Hayatın Ritmi Perküsyon Grubu (zihinsel engelli, down sendromlu ve otizmli çocuklarımızdan oluşan) perküsyon topluluğu davul, darbuka, marakas ve deflerle seslendirdikleri hareketli şarkılar ile hem seyircileri coşturdu, hem de kendileri çok eğlendi


ARŞİV