Dünya Barış Günü'nde Emre Kınay'dan nağmeler

Tiyatro sanatçısı Emre Kınay, Sinema Senfoni Orkestrası’yla sahneye çıkacak, anılarıyla birlikte film müzikleri, şarkılar ve türkülerden oluşan bir gösteri sunacak.

27 Ağustos 2013 - 11:55

Tiyatro sanatçısı Emre Kınay, Sinema Senfoni Orkestrası’yla sahneye çıkacak, anılarıyla birlikte film müzikleri, şarkılar ve türkülerden oluşan bir gösteri sunacak. Üstelik bunu 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde tek seferlik yapacak.

Kadıköy’deki Duru Tiyatro’da her sezon farklı bir oyunla karşımıza çıkan Emre Kınay, yine sahneye çıkacak ama bu sefer anılarını anlatacak, profesyonel bir orkestra eşliğinde şarkılar türküler söyleyecek. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinlik 19.00’da başlayacak ve ücretsiz olacak.

Emre Kınay “Sandıktan Nağmeler” ile ilgili şunları söylüyor:
“Sinema Senfoni Orkestrası bir süreden beri Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyor. Herkesin beğendiği gişe rekorları kıran dünyaca ünlü filmlerin soundtracklerini 55 kişilik orkestrası ile olağanüstü yorumluyorlar, bunun yanında da Türkiye’nin en önemli filmlerinin müziklerini ve herkesin birlikte söylemekten zevk aldığı birçok parçayı da ekleyerek, dinleyenlere popüler senfonik müzik ziyafeti çekiyorlar.
Bu müthiş orkestraya farklı tarzlarda şefler ve solistler de birçok kez konuk oldu. Yeni konuğu ise benim… Sinema Senfoni; birlikte çalışma teklifi getirdiğinde uzun bir süre korktum, çekindim ama eski okul arkadaşlığımız da olan orkestra kurucusu arkadaşlarım beni ikna ettiler. Tabii ki ben de onları... Nasıl mı? Projenin içine Duru Tiyatro’yu da katıp bir ‘Senfonik Kabare’ yaratmayı önererek... Küçük hikâyeler, şiirler, yaşanmış anektodlar... ve müzik...
Bu proje için özel yazılmış düzenlemeleri seslendirecek 22 kişilik bir senfonik orkestra...
Repertuvarı da küçük hikayelerle 100 yıllık bir sandık içine koyduk...
Sandık içinde Orhan Gencebay’dan Selvi Boylum’a, Frank Sinatra’ya, Karayip Korsanları’nın Moğollar’la karşılaşmasına kadar rengârenk bir bohça yaptık...
Sandık sahnede sizinle birlikte açılacak ve nağmeler etrafa yayılacak...”
 

ARŞİV