Direnen medyadan ''gaz'' festivali!

Özgürlük talebiyle parkları, sokakları dolduran çapulcular, İsyanbul 1. Geleneksel Gazdan Adam Festivali'nde buluşuyor.

04 Temmuz 2013 - 14:24
Gökçe UYGUN
Gezi Parkı direnişinde polisin sık sık kullandığı biber gazı, festivale ilham verdi. Birinci Gazdan Adam Festivali, 7 Temmuz'da Kadıköy Rıhtım'da saat 17.30 yapılacak. Odatv, Sol Gazetesi, Ulusal Kanal, Cem TV, Halk TV, Cem Radyo, Yön Radyo, Yurt Gazetesi, Aydınlık Gazetesi öncülüğünde organize edilen festivale, Bulutsuzluk Özlemi, Feridun Düzağaç, Cem Adrian, Sattas, Çapulcular Korosu ve Mir Sanat Topluluğu başta olmak üzere birçok sanatçı katılacak. Gezi direnişine bizzat katılan Terzi Yamağı Barbaros Şansal'ın da Çapulcu defilesi düzenleyeceği etkinliğe katılanlara TOMA maketlerinden su sıkılarak, biber gazı efektleriyle canlandırma yapılacak. Penguen belgeseli yayınlamayan medyanın halkın haber alma hakkı için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapılacak olan festivale, tüm çapulcu direnişçileri davetli...
 
''BİBERİ BAL EYLEDİK''
İSYANbul 1. Geleneksel Gazdan Adam Festival Düzenleme Komitesi, şöyle diyor;
''Gaza geldik, gaz bulutları içinden yürüyüşe başladık! Biberi bal eyledik, özgürlüğümüzü ve geleceğimizi fethetmek için meydanları iktidara dar eyledik. Tomasına, gazına, iktidarın zulmüne, polis terörünün hasına başkaldırdık! Biz;doğa savaşçısıyız, öğrenciyiz, doktoruz, avukatız, sanatçıyız, aydınız, memuruz, işçiyiz, biriz, halkız! Cumhuriyet ve özgürlük özlemleriyle ağaçları,parkları aştık,tarih yazdık. Gaz kokusu parfümümüz,tazyikli su banyomuz,barikatlar penceremiz, sokaklar evimiz, milyonlar ailemiz oldu. Zorbalık sökmedi, 20 gün boyunca direnen çapulcuların eylem tarzları biçim değiştirerek devam ediyor. Moralimiz yüksek ve geleceğe daha büyük bir umutla bakıyoruz. Güneş ufuktan doğuyor, halk kendi geleceğini ellerine alıyor. İsyan, bağımsız ve demokratik Türkiye özlemiyle yayılıyor!
 
ÇAPULCULARDAN KURULTAY
Öte yandan Türkiye Gençlik Birliği de 1. Geleneksel Çapulcu Kurultayı'nı gerçekleştirdi. 23 Haziran'da Kadıköy Müjdat Gezen Sahnesi'nde bu yıl ilki düzenlenen kurultayda TGB üyeleri tarafından bestelenen "Sık Bakalım" marşı ve sisler eşliğinde, sahneye tuğlalalardan, taşlardan ve tahtalardan temsili bir barikat kurarak üzerine Türk bayrağı diken TGBliler ve kurulan temsilî barikatın ardından gaz maskeleriyle sahneye gelerek, barikatların ve direniş şehitlerinin fotoğrafları önüne karanfiller koyan sunucular büyük alkış aldı. Kurultayda, halkın gelenekselleşmiş isyan geleneğinin odak noktalarından biri olan Gezi Parkı süreci ve sonrası ele alındı. TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz, yurttaşları ilçelerdeki parklarda yapılan forumlara katılmaya davet etti. 7 Temmuz'da çeşitli sanatçıların yer alacağı "Gazdan Adam Festivali"ne çağrı yapan Cengiz, ayağa kalkan Türk milletinin AKP'yi yıkana dek eylemlere devam edeceğini vurgulayarak, herkesi 5 Ağustos'ta Silivri'ye, hukuksuzluğa karşı yurtseverleri savunmaya davet etti.
 
 

ARŞİV