Depremzedeler için "Askıda Bilet" kampanyası başlatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaşadığı şehri terk etmek zorunda kalan depremzedelerin oy kullanabilmesi için ‘askıda bilet’ uygulaması başlatıldı

05 Mayıs 2023 - 10:06

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin ardından başka illere taşınmak zorunda kalan depremzedelerin, ikamet kayıtlarının olduğu şehirlere dönebilmesi ve oy kullanabilmesi için “Askıda bilet' kampanyası başlatıldı. Kampanyanın destekçileri arasında Oy ve Ötesi, Türkiye Tanıtım Vakfı, Türkiye Gönüllüleri, Eşitlik ve Dayanışma Derneği ve İhtiyaç Haritası yer alıyor.

Kahramanmaraş merkezli Şubat 2023 depremlerini takip eden süreçte, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla, depremden etkilenen illerdeki seçmenlerin 17 Mart 2023 tarihine kadar oy kullanacakları adresle ilgili bildirimde bulunmaları talep edildi. 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında itiraz yolu ile düzeltme imkânı tanındı. “Askıda Bilet” platformunun amacı, sözü geçen süre zarfında adres kaydı deprem bölgesinde bulunan ve adres bildiriminde değişiklik yapamayan seçmenlerin, 14 Mayıs 2023 Seçimlerinde oy verme hakkından faydalanabilmesini kolaylaştırmak. Bu amaç doğrultusunda, adres kaydı deprem bölgesinde bulunan ve seçmen kimliği teyit edilen seçmenlere, oy kullanacakları şehre ulaşım için bedelsiz olarak bilet sağlanacak.

"BİLET İSTE” NEDİR?

“Askıda Bilet” web sitesi ve mobil uygulamasında, “Bilet İste” butonuna tıkladıktan sonra içerisindeki seçmen başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Form içerisinde belirtilen e-posta adresine bir doğrulama e-postası iletildikten sonra başvuru doğrulanırsa adres kaydı deprem bölgesinde bulunan seçmenlere gidiş-geliş ulaşım için bilet bedelsiz olarak sağlanacak. Biletin oluşturulması için tamamlanması gereken adımlar e-posta aracılığıyla bildirilecek.

“BAĞIŞ YAP” NEDİR?

“Askıda Bilet” ile adres kaydı deprem bölgesinde bulunan seçmenlere biletler, Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı (“TÜLOV”) tarafından sağlanacak. TÜLOV’a destek olarak askıya bilet bırakmak için “Bağış Yap” butonuna tıklayarak, ilgili web sitesine ulaşabilirsiniz.

Kampanyaya katılmak için Askıda Bilet uygulamasına katılabilirsiniz. 


ARŞİV