Depremzede çocuklara psikososyal destek

Pek çok ili etkileyen depremlerin ilk ayı geride kalırken, barınma, hijyen, gıdanın yanı sıra psikososyal destek de hala önemli bir ihtiyaç. Bu ihtiyacı karşılamak için sahaya inen Hayata Destek Derneği, çocuklar için etkinlikler düzenliyor

15 Mart 2023 - 15:14

Kadıköy merkezli Hayata Destek Derneği, Hatay başta olmak üzere Adıyaman, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adana ve Diyarbakır’da afet sonrası acil yardım çalışmalarını sürdürüyor. 

Düzenli olarak acil durum raporlarıyla bölgedeki durumu ve ihtiyaçları araştıran Hayata Destek, geçtiğimiz günlerde Aile ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’ndan sadece afet bölgesinde değil, ülke genelinde MHPSS (Ruh Sağlığı ve Psikososyal Destek) etkinlikleri yapabilmek için resmi olarak izin aldı. Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta çocuk çadır oyun alanlarında Bakanlık personeliyle birlikte saha ziyaretinde bulunan derneğin uzman ekipleri, aynı zamanda afetten etkilenen çocuklarla psikososyal destek etkinliklerine başladı. 

Çocukların bireysel özellikleri, farklılıkları ve çok yönlü gereksinimleri göz önünde bulundurularak hazırlanan psikososyal destek (PSS) çalışmalarıyla, çocukların olumsuz yaşam deneyimlerinden kaynaklanan sorunları çözmelerine ve sosyal çevre ile uyum sağlamalarına yönelik beceriler kazandırılıyor;  çocukların normal gelişimsel süreçlerini sürdürmeleri destekleniyor. 

MOBİL EKİPLER DENETİMDE

Hayata Destek mobil ekipleri ayrıca, afet bölgesinde PSS çalışmalarının yürütüldüğü bölgelerde gözlem ziyaretlerinde bulunuyor ve çocuklar açısından risk yaratma potansiyeli olabilecek uygulamaları (oyuncakların hijyenik olmaması, çocukların fotoğraflarının çekilmesi, çadır alanlarında abur cubur ve aşırı şekerli gıda dağıtımı vb.) raporlarında paylaşıyor. 

https://www.hayatadestek.org/deprem/

 


ARŞİV