Depremzede çiftçilerle üçüncü dayanışma pazarı

Kadıköy Belediyesi, depremzede çiftçi, dernek ve kooperatiflere destek olmak amacıyla, belediye bahçesinde üçüncü kez Deprem Dayanışma Pazarı kurdu.

03 Nisan 2023 - 12:15

Tezgahlarını depremzede çiftçi, dernek ve kadın kooperatiflerine açma kararı veren Kadıköy Belediyesi, 18 ve 25 Mart tarihlerinde kurduğu Deprem Dayanışma Pazarı”nın üçüncüsünü 1 Nisan Cumartesi günü, yine belediyenin bahçesinde kurdu.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve belediye çalışanlarının tezgahlarda satış yaptığı pazarda; Malatya’dan kuru kayısı, Hatay’dan portakal, limon, turunç, marul ve Samandağ’ın kırmızı biberi satışa sunuldu. 

Kadıköylülerin ilk ikisinde olduğu gibi yine yoğun ilgi gösterdiği pazarda Hatay Defne Kadın Kooperatifi, Samandağ Kadın Kooperatifi, Erzin Kadın Kooperatifi ve Arsuz Derneği’nin ürünleri; nar ekşisi, zeytinyağı, reçel, sebzeli erişte, dut kurusu, pul biber ve nane de tezgahlarda yer aldı. 

“DEPREMZEDELERİN MUTLULUĞU İÇİN GELDİM”

Kazasker Mahallesi’nden Aynur Harmancı ile oğlu Öncü İlker Gökçe bu hafta ilk kez Deprem Dayanışma Pazarı’na geldiklerini söyledi. Pazardan ıspanak, limon, portakal ve marul aldığını dile getiren Harmancı, “Depremzedelerin mutluluğu ve maddi kazançları için geldim” dedi. Belediyenin sosyal medya hesabından Deprem Dayanışma Pazarı’nın paylaşımını gördüğünü belirten Gökçe, “Anneme Kadıköy Belediyesi’nin depremzedelere yardım amaçlı sebze ve meyve sattığını söyledim ve geldik” şeklinde konuştu. 

ÜSKÜDAR’DAN GELDİ

Depremzedelere yardım için Deprem Dayanışma Pazar’ına geldiğini belirten Üsküdar’ Altunizade’den gelen Sema Taşan “Portakal ve limon aldım, Başkan da ıspanak satmak istiyor” dedi. 

 

ARŞİV