Deprem toplanma alanlarınızı öğrenin!

Kadıköy Belediyesi, Kadıköy’ün deprem toplanma ve ana tahliye alanlarının haritasını erişime açtı

20 Şubat 2019 - 09:19

E-devlet üzerinden başlatılan uygulamadan sonra Kadıköy Belediyesi de deprem toplanma alanlarının online haritasını erişime açtı. Dileyen herkes https://webgis.kadikoy.bel.tr/keos/?p=ABIS6_ITRF96

adresi üzerinden Kadıköy’ün Afet Bilgi Sistemi Haritası’na erişebiliyor. Bu bilgilere ulaşmak için vatandaşların site üzerinden kategoriler bölümünü kullanması gerekiyor.

HARİTADA NELER VAR?

Harita üzerinden toplanma ve ana tahliye alanlarına da ulaşmak mümkün hale geldi. 8 bölgeye ayrılan Kadıköy’de AFAD’ın güncellediği son verilere göre tüm parklar deprem toplanma alanı olarak belirlendi. Ancak bu parklardan bazıları toplanma alanı, bazıları da ana tahliye alanı.

Toplanma alanı; afetin gerçekleşmesini takip eden 72 saatlik süreçte vatandaşlara afet hakkında bilgilerin verildiği, geçici barınma alanlarındaki hasar tespit çalışmalarında izlenecek yöntemin belirlendiği alanlar olarak, ana tahliye alanları ise afet sonrasında zarar gören vatandaşların, ilçe genelinde barınma alanlarının yetersiz kaldığı durumlarda, il genelinde başka bölgelerdeki barınma alanlarına(çadır kent, konteyner kent vb.) transferinin yapılması için toplanacağı yerler olarak tanımlanıyor.

HANGİ PARKLAR BELİRLENDİ?

8 bölgeye ayrılan Kadıköy’de; Özgürlük, Parkı , Yoğurtçu Parkı, Göztepe 60. Yıl Parkı ve Hasanpaşa’daki Yeni Salı Pazarı ana tahliye alanları olarak belirlendi.

Toplanma alanı olarak belirlenen parklar ise şu şekilde: Fenerbahçe Parkı, Demokrasi Parkı, 23 Nisan Parkı, Yaşam Parkı, Kriton Curi Parkı, Moda Parkı, Barış Parkı, Koşuyolu Parkı, Defne Parkı, Behice Yazgan Parkı, Kalamış Parkı, Suadiye Parkı, Milli Hakimiyet Parkı, Yoğurtçu Parkı, Kuşluk Parkı, Çamlık Parkı, Zübeyde Hanım Parkı, Acıbadem Parkı, Çamlık Ihlamur Parkı, 26 Mart Parkı, Öğretmenler Parkı, Karanfil Parkı, Eylül Parkı, Hürriyet Parkı, A. Taner Kışlalı Parkı, Arapgirli Parkı, Merdivenköy Koru Parkı, Leylak Parkı, Kuyubaşı Parkı, Feneryolu Parkı, Ekin Parkı, Çınar Parkı, 19 Mayıs Parkı, Akasya Parkı, Sanat Parkı, Merdivenköy Parkı, Manolya Parkı, Doğa Parkı, Gardenya Çıkmazı, Ormen Sitesi Parkı, Onay Sitesi Parkı, Cemal Tüfenkçioğlu  Parkı.


ARŞİV