Deprem Dayanışma Pazarı son kez kuruldu

Kadıköy Belediyesi, depremzede çiftçi, dernek ve kooperatiflerden aldığı ürünler için, belediye bahçesinde son kez Deprem Dayanışma Pazarı’nı kurdu.

19 Nisan 2023 - 11:33

Kadıköy Belediyesi, depremzede çiftçilere destek olmak amacıyla ilkini 18 Mart Cuma günü kurduğu Deprem Dayanışma Pazarı’nın beşincisini 15 Nisan Cumartesi günü kurdu. 

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ile belediye personelinin tezgahlarında çalıştığı pazarda; portakal, limon, marul, ıspanak, domates ve Samandağ biberi satışa sunuldu. Ayrıca Hatay Defne Kadın Kooperatifi, Samandağ Kadın Kooperatifi, Erzin Kadın Kooperatifi ve Vakıfköy Kooperatifi’nin ürünleri; nar ekşisi, zeytinyağı, reçel, bal, salça, tuzlu yoğurt, erişte, salamura kekik, fesleğen, sumak, acı ve tatlı pul biber, nane ve kabak tatlısı tezgahlarda yer aldı. 

“İHTİYAÇ OLDUĞUNDA DEVREYE GİRECEĞİZ”

Kadıköy Belediye Başkanı Odabaşı, pazarın son kez kurulduğunu belirterek, “Biz Hatay’da çiftçilerimizden ürün bulabildiğimiz, alabildiğimiz noktada bu pazarı kurmaya devam edecektik. Artık yavaş yavaş oradaki çiftçiler, kendi ürünlerini pazarlamaya başladılar. Ama ihtiyaç olduğunda, devreye girerek ürünleri satın alıp, tekrar burada satmaya devam edeceğiz” dedi.

 


ARŞİV